Zoeken
 


The kingdom of heaven

Laatste wijziging: dinsdag 7 december 2010 om 16:31, 3647 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 7 december 2010

The kingdom of heaven is within you!

"If you are looking for the Key to the Universe I have some bad news, and some good news for you.

The bad news is... There is no Key to the Universe.

The good news is... It has been left unlocked."

*******

Zoals meer dan 1OOO jaar geleden zijn wij in deze moderne tijd nog steeds opzoek naar de Echte Waarheid.

De Echte Waarheid is geen fictie of illusie, het is de Enige Echte Realiteit die door de mens ontdekt zou kunnen worden. Deze realiteit bestaat ongeacht het feit dat de mens daar wel of niet van bewust is.

De Enige Echte Realiteit manifesteert zich op aarde via de natuur, in de mens zelf en in het bovennatuurlijke, dat de gehele spirituele kosmos omvat. De Enige Echte Realiteit is zoals op aarde, zo in de hemel te vinden.

De Enige Echte Realiteit bevindt zich op een zeer hoge trillingsniveau die onzichtbaar en ontastbaar voor de mens is zoals alle bestaande elektromagnetische golven dat ook zijn. Je bereikt deze frequentie door jezelf er op af te stemmen en dat gaat niet vanzelf, hiervoor is een speciale training vereist. Deze training noemen wij voor het gemak: het spirituele pad van persoonlijke groei en bewustwording.

De hoofdprijs die jij ermee kunt bereiken is de absolute spirituele kennis en innerlijke eenwording met de Echte Waarheid. Je krijgt het niet cadeau, er is een innerlijke inspanning voor nodig, die veel meer waard is dan gewone menselijke nieuwsgierigheid.

Het persoonlijke spirituele pad staat symbolisch voor een transformatieproces, dat de spirituele zoeker jarenlang ondergaat als een voorbereiding van zijn geest en lichaam om de allerhoogste frequentie van de Echte Waarheid te mogen ontvangen.

Verschillende religieuze tradities en filosofische stromingen zijn met elkaar helemaal eens, dat de Echte Waarheid zo intens en krachtig is, dat geen mens onvoorbereid het zou kunnen verdragen. Iedereen, die met de Enige Echte Realiteit in aanraking komt, wordt door de allesomvattende, almachtige energie totaal getransformeerd, gezuiverd en letterlijk in de nieuwe vorm gegoten.

Dit is het moment van de nieuwe spirituele geboorte, wanneer het Goddelijke in de mens zijn lagere menselijke natuur volledig gaat vervangen. Deze spirituele ervaring is zo krachtig, dat je geen andere bijzondere gebeurtenissen uit het fysieke menselijke leven er mee zou kunnen vergelijken.

Dit is de hemel. Je hoeft daarvoor geen fysieke bergen te beklimmen om dichterbij te komen. De Enige Echte Realiteit is de energietrilling dat gewoon in de huiskamer gerealiseerd kan worden. Een ander woord voor deze krachtige trilling is het Goddelijke, ofwel Kosmische bewustzijn. Ieder mens, wel getraind, zou hem kunnen ontvangen.

Het Goddelijke bewustzijn is het bewustzijn van God in mens, natuur en kosmos. In deze vorm van het bewustzijn bestaat geen negativiteit, geen confrontaties, geen problemen. Er is alleen harmonie, eenheid, acceptatie, vrede, vrijheid en allesomvattende liefde. Wij kennen verschillende namen van de Enige Echte Realiteit uit de verschillende religieuze tradities: Nirvana, Ein sof, Shagri La , Paradijs of The Kingdom of Heaven. Het allerbelangrijkste wat wij over de Enige Echte Realiteit moeten weten is dat daarmee geen plaats ergens midden in het kosmos wordt bedoeld, maar de allerhoogste vorm van het Goddelijke, ofwel Universele bewustzijn.

De gedachten die wij denken zijn de open poorten naar de hemel. Via gedachten kunnen wij in het hemelse paradijs binnen stappen of de hel op aarde creëren. De zelfcontrole over eigen gedachten en emoties is een van de belangrijkste doelen op het spirituele pad. De zelfcontrole, de zelfbeheersing en de zelfdiscipline zijn de kenmerken van de persoonlijke meesterschap die iedere spirituele zoeker nodig heeft om het hemelse koninkrijk van de Enige Echte Realiteit te kunnen bereiken.

Even terug op aarde. Heel veel mensen hebben hun handen vol aan hun dagelijkse bezigheden. De verantwoordelijkheid die sommige mensen dragen weegt net te veel om nog naar de bovennatuurlijke, spirituele ervaringen te gaan verlangen. De voldoening dat de mens uit zijn leven krijgt bepaald uiteindelijk de richting waar de ziel naar toe gaat groeien.

Ben je tevreden met het totaal plaatje van je leven, dan heb je waarschijnlijk geen behoefte aan veranderingen, ontdekkingen en vooral verdieping van je bewustzijn en van je levenswijze.

De spirituele zoektocht naar de Echte Waarheid begint met het gevoel van innerlijk discomfort, met ontevredenheid met jezelf en groeiende twijfels of het leven wat je leidt alles biedt wat je zou willen ervaren. Ook al heb je je hele leven lang ergens naar toe gewerkt en uiteindelijk bereikt, de kans is heel erg groot, dat helemaal onverwachts in je wezen de vraag ontstaat: « Is dit alles?»

"If you limit your choices only to what seems possible or reasonable, you disconnect yourself from what you truly want, and all that is left is a compromise."

Er zijn twee mogelijkheden die op dit verwarrende moment kunnen ontstaan: je gaat je discomfort voor jezelf en voor anderen goed verstoppen, geen aandacht geven en vooral je druk bezig houden met een volgende succesvolle overwinning in je leven of je kunt gehoor aan de innerlijke onrust geven en bewust opzoek gaan naar iets, wat grondig en definitief de voldoening en tevredenheid aan je ziel zou kunnen geven.

There are only two mistakes one can make along the road to truth; not going all the way, and not starting.

In eerste instantie weet je niet wat je zoekt. Het enige wat je weet is dat iets belangrijks zou moeten komen in je leven. Dat is het moment wanneer de Enige Echte Realiteit voor het eerst in beeld in je leven gaat verschijnen. Dit is het spirituele avontuur, de zoektocht naar de Heilige Graal dat de onvergetelijke smaak van de Echte Waarheid aan je lippen zal branden. Niets is meer waard in de hemel en op aarde dan de slok van de Goddelijke Nectar uit de Heilige Graal, dat de Echte Waarheid door de menselijke aderen laat stromen.

Maria Piotrovskaja

 

 

 Bron: novosite.nl

Voeg toe aan: