Zoeken
 


Twitter censureert Wikileaks

Laatste wijziging: dinsdag 7 december 2010 om 16:00, 3498 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 7 december 2010

AMSTERDAM – Twitter is volgens Amerikaanse onderzoekers verantwoordelijk voor het censureren van berichten over Wikileaks op de microblogdienst.

Verschillende onderzoekers uiten hun twijfel over het feit dat Wikileaks als onderwerp niet ‘trending’ is geworden op Twitter, zo schrijft TechEye.

Wanneer veel bericht wordt over een bepaalde onderwerp verschijnt het in een lijst met de meest populaire onderwerpen op de website.

Uit onderzoek zou zijn gebleken dat de onderwerpen die wel ‘trending’ waren, veel minder berichten genereerde dan Wikileaks. De klokkenluiderwebsite zou zelfs voor tot drie keer zo veel berichten hebben gezorgd, maar verscheen desondanks niet in de lijst met trending topics.

Wanneer een onderwerp in de lijst komt te staan, is het volgens de onderzoekers een logisch gevolg dat meer mensen over de zaak gaan twitteren. De microblogdienst zou volgens hen hebben willen voorkomen dat dit gebeurde.

Twitter ontkent

Twitter laat in een reactie weten: “Twitter heeft de trends niet aangepast en heeft niet geprobeerd te voorkomen dat Wikileaks trending zou worden. Het onderwerp Cablegate (gerelateerd aan Wikileaks red.) was afgelopen weekend trending.”

“Trends gaan bovendien niet alleen over het aantal berichten, maar ook over de diversiteit aan mensen die over het onderwerp berichten.” Twitter werd eerder beschuldigd van censuur rondom de aanval op een vloot door Israël.Bron: nu.nl

Voeg toe aan: