Zoeken
 


Geld besparen met keuze zorgverzekering‏

Laatste wijziging: woensdag 24 november 2010 om 15:20, 8910 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 24 november 2010

Voor 1 januari 2011 kun je weer veranderen van Zorgverzekering.
Met de steeds duurder wordende premie ziektekosten is het zinvol om daar eens naar te gaan kijken. Sinds een aantal jaren is daarbij ook nog eens de restitutie teruggave van 225,- per jaar afgeschaft als je geen doktorsbezoekjes of pillen bij de apotheek had afgehaald, dus dat voordeel is onze neus ook al voorbij gegaan.

Met een eigen risico van 500,- betaal ik nu ong. 90,- p/mnd bij Univé met een standaarddekking zonder aanvullingen.
Aangezien ik nooit gebruik maak of zal gaan maken van pillen en/of doktoren kijk ik uiteraard naar de goedkoopste oplossing. Helemaal niet verzekeren kan helaas niet vanwege een verplichte boete die even hoog is als de maandelijkse premie.

Na al die jaren met altijd een max. eigen risico en standaarddekking heb ik vreselijk veel geld kunt besparen in tegenstelling tot andere mensen die meestal ook nog eens (vaak onnodig) aanvullend verzekerd zijn wat een vermogen kost. Vaak is dit weggegooid geld als je verder weinig tot geen gebruik maakt van de dokter en/of pillen.

Ik geef hieronder een voorbeeld hoe ik veel geld bespaar op de maandelijkse premie.
Via http://www.independer.nl/zorgverzekering/intro.aspx kun je zelf checken welke maatschappij het beste bij jou past.

De goedkoopste zorgverzekering met een standaarddekking en maximaal eigen risico van 500,- is Anderzorg met 66,25 p/mnd. (Het zal me een worst zijn dat deze maatschappij een beperkte zorgkeuze heeft.)
Ik bespaar weer een hoop geld per jaar om over te stappen van Univé naar Anderzorg. 
90 - 66,25 = 23,75 per maand x 12 = 285,- euro per jaar besparen! Ik betaal zo dadelijk vanaf januari 2011 dus 795,- per jaar. Wat overigens nog steeds een hoop geld is maar dat terzijde.

De meeste mensen zitten al met een (beperkte) aanvulling en zonder eigen risico al ruim boven de 100,- euro p/mnd. Dat is 1200,- euro p/jr! Als je verder gezond bent en je maakt vrijwel nooit gebruik van een arts dan lijkt het me zinvol om hier nog eens naar te gaan kijken. Mocht je ineens wat krijgen en naar het ziekenhuis moeten na een aantal jaren dan betaal je ineens 670,- eigen risico. So what! Dit heb je er in 1 a 2 jaar weer uit! Die buffer (eigen risico) heb je zo opgebouwd als je verder gezond bent. Kortom, je haalt het op termijn er zo uit.

Een aanrader is wellicht om eens aan preventieve gezondheid te gaan werken. Het zou mooi zijn als er een Zorgverzekering mee zou willen werken aan een preventief gezondheidssysteem. Als je een bepaalde leefstijl hanteert en jarenlang geen gebruik maakt van doktoren dat je dan een steeds lagere maandpremie gaat betalen. Een samenleving stimuleren op een dergelijke manier zou alleen maar progressie in de hand werken, stel je voor! Wellicht moeten we daar zelf hard aan gaan werken en niet wachten op een dokter.

Gezonde groetjes,
RonVoeg toe aan: