Zoeken
 


Druivenextract doodt kankercellen??

Laatste wijziging: vrijdag 2 januari 2009 om 15:02, 3579 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 2 januari 2009

druiven

Een extract van druivenpitten blijkt kankercellen te doden. Dat heeft onderzoek van de universiteit van Kentucky uitgewezen.

“Binnen 24 uur was 76 procent van de leukemiecellen afgestorven, terwijl de gezonde cellen onaangetast bleven”, meldt het wetenschappelijk blad Clinical Cancer Research. Het is al langer geweten dat de antioxidanten in druivenpitten kanker tegengaan, maar het is de eerste keer dat de impact ervan op bloedkanker werd getest.

De onderzoekers zagen dat het extract van druivenpitten een proteïne in gang zet welke apoptose reguleert. Apoptose of geprogrammeerde celdood is een natuurlijke manier om beschadigde of gevaarlijke cellen te doden.

Mogelijk kan deze studie tot nieuwe kankerbehandelingen leiden, maar wetenschappers zeggen dat het nog te vroeg is om het eten van druiven als kankerpreventie aan te bevelen.

“Hoewel het zeer interessant is, is er nog een lange weg af te leggen vooraleer dit als kankerbehandeling kan worden gebruikt”, zegt kankerspecialiste Kat Arney.Bron: stomverbaasd

Voeg toe aan: