Zoeken
 


Oostenrijkse politiechef vermoord vanwege ontdekking elitaire pedofielen-ring?

Laatste wijziging: dinsdag 16 november 2010 om 13:45, 1517 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 16 november 2010

In 2008, twee jaar na haar ontsnapping, kreeg Natascha Kampusch een eigen talkshow op de Oostenrijkse TV. Op 10 jarige leeftijd werd ze ontvoerd door Wolfgang Priklopil en vervolgens 8 jaar lang door hem vastgehouden en misbruikt.

 
De Oostenrijkse hoofdinspecteur Franz Kröll, die in juni 2010 dood in zijn appartement in Graz werd aangetroffen, werd waarschijnlijk vermoord omdat hij bij zijn onderzoek naar de ontvoering en ontsnapping van Natascha Kampusch in respectievelijk 1998 en 2006 op een elitaire pedofielen-ring stuitte.

Volgens de officiële lezing zou Kröll zelfmoord hebben gepleegd door zichzelf door het hoofd te schieten. Al snel rees hier de nodige twijfel over omdat hij het pistool waarmee hij zichzelf van het leven beroofde in zijn linkerhand had, terwijl hij rechts was, en er tevens op beide handen geen kruitsporen werden aangetroffen.

Kröll had een nauwgezet rapport opgesteld van de activiteiten van ontvoerder Wolfgang Priklopil op de dag dat Natascha Kampusch in de zomer van 2006 aan hem wist te ontsnappen. De hoofdinspecteur was tot de conclusie gekomen dat Priklopil mogelijk geen zelfmoord pleegde, maar bijna negen uur vóórdat de politie werd geïnformeerd over Natascha's ontsnapping zou kunnen zijn vermoord, waarna zijn lichaam voor de trein werd gegooid.
De zaak werd hoe langer hoe verdachter toen bleek dat Kröll na Natascha's ontsnapping 13 mensen opbelde, die mogelijk -wellicht hooggeplaatste- leden waren van een pedofielen-ring, en er desondanks géén onderzoek naar deze 13 personen werd ingesteld. Mede vanwege deze reden openden openbare aanklagers namens de staat recent een onderzoek naar vijf andere openbare aanklagers die een onderzoek naar de ontvoering van Natascha Kampusch, dat was gestart naar aanleiding van een kritisch rapport over het eerdere onderzoek van de leidinggevende rechter Johann Rzeszut, blokkeerden.
 
Ook de broer van Franz Kröll twijfelt aan de officiële lezing dat zijn broer zelfmoord heeft gepleegd. Volgens hem waren er zaken die verband hielden met het onderzoek naar de zaak Kampusch uit Krölls appartement verdwenen. Collega's van Franz zouden verklaard hebben dat hij ontdekt had dat de officiële versie bomvol leugens zit en dat hij het daarom moeilijk vond om met de justitiële misleiding mee te moeten blijven doen.

Oostenrijk is de laatste tijd getroffen door diverse gerechtelijke schandalen, inclusief een nieuw debat over het in de doofpot stoppen van feiten rondom de kabeltreinramp in Kaprun in het jaar 2000, waarbij 155 mensen om het leven kwamen. (1)

De perikelen rond de zaak Natascha Kampush doet onmiddellijk denken aan de schandalige klucht rondom de beruchte Belgische pedofiel en kindermoordenaar Marc Dutroux. Het onderzoek naar Dutroux bleek vol met gaten en fouten te zitten, en iedere keer als er een eventuele link werd ontdekt naar de door Dutroux vermelde Europese pedofielen-ring en daar lid van zijnde hooggeplaatste personen in gerechtelijke-, zakelijke en politieke kringen, werd alles in het werk gesteld om dit te ontkennen en verder onderzoek te frustreren.


Xander
 


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: