Zoeken
 


De onlogica van de Vrijmetselarij

Laatste wijziging: donderdag 11 november 2010 om 15:44, 4779 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 11 november 2010

De Vrijmetselarij heeft het voor elkaar gekregen dat ze geen belasting hoeft te betalen. Vreemd omdat een van hun richtlijnen is dat alle mensen gelijkwaardig zijn. Deze voor de Vrijmetselarij fundamentele richtlijn wordt meteen overschreden doordat alle mensen belasting moeten betalen, maar de Vrijmetselarij stichting niet.

De reden dat de Orde van Vrijmetselaren geen belasting hoeft te betalen is dat ze sinds gisteren te boek staat als een goed doel. En daarom hoeft dit genootschap voortaan geen belasting meer af te dragen over ontvangen giften. Maar dat ze een goed doel is is nog maar de vraag. Dat kunnen alle leden dan wel zeggen, maar er is geen openheid van zaken. Alle bijeenkomsten zijn besloten dus het is maar heel erg de vraag hoe dat gecontroleerd is. Het feit dat er boeken over de Vrijmetselarij zijn geschreven wil overigens nog niet zeggen dat er openheid is.

De meest voor de hand liggende verklaring lijkt te zijn dat degene die over deze beslissing gaat ook deel uitmaken van de Vrijmetselarij. En daarmee lijkt het dat Staatssecretaris Weekers inmiddels tot dit vage genootschap is toegetreden.



Bron: wehoudenvanoranje

Voeg toe aan: