Zoeken
 


Stroomstoringen

Laatste wijziging: woensdag 3 november 2010 om 14:02, 2447 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 3 november 2010

Stroomstoringen

Afgelopen dinsdagavond viel de stroom bij ons in Noardburgum uit,

Voor de tweede keer massaal geen stroom binnen en buiten pikkedonker, op kaarsjes en een enkele aggregaat na echte duisternis.

Er was geen of moeizaam telefoon verkeer mogelijk.

Hoe kan dit nou?

Er was ogenschijnlijk geen materiele oorzaak zoals graafwerkzaamheden of zoals in en reactie vermeld konijn wat aan het graven was. Ook geen brand in een tussen station dus een groot???

Wat mij verbaast is dat er in veel plaatsen in Nederland vreemde stroringen zijn geweest, en dat dit al een tijdje duurt.

Ik zou als overheid ook geen ruchtbaarheid aan een storing in het elektrische netwerk als ik als overheid er geen verklaring voor heb en vele mensen wel ongerust raken wanneer zoiets makkelijks en gewoons weg kan vallen.

De overheid heeft het op dit moment wel druk met een nieuwe campagne om mensen op de noodzaak van een noodpakket te wijzen.

Gister was het dan ook handig om een zaklamp en kaarsjes in huis te hebben.

Meer informatie over het noodpakket op www.noodpakket.punt.nl

Hier kun je ook over mee discussiëren over de inhoud.

Maar goed de stroom stroringen, en telefoonstoringen en navigatie storingen.

Want de laatste storingen blijken de laatste weken ook veel voor te komen.

Het maakt wel uit waar je bent nog steeds zijn er plaatsen waar weinig bereik is maar de satellieten draaien rond de aarde dus zou de navigatie gewoon moeten kunnen werken......

Maar dit doet het niet of heel langzaam of er zijn geen satellieten.

Even over de satellieten het is inderdaad zo dat de apparaten de satellieten niet kunnen vinden, ze zijn er wel maar door de grote hoeveelheid ruimteafval kan het niet doorkomen en het signaal oppikken.

Ja onze vuilnisbelt draait net als alle andere satellieten en de maan en zon rond de aarde.

Er zijn plaatjes van maar deze worden liever niet getoond door NASA.

Dat is 1 oorzaak nog een oorzaak is de Electro magnetische straling die vanuit de ruimte de aarde bereikt en de zonnestraling die door de zonnestormen wordt gecreëerd en ook EMP veroorzaakt.

Ons magnetisch veld is niet optimaal meer om de straling van buitenaf tegen te houden en met het vele metaal en andere componenten van de vervuilde aardering maken het erg storings gevoelig.

Vorig jaar heb ik al melding gemaakt dat dit soort storingen vaker voor zullen komen en nu weer geef ik jullie dringend advies om goed te kijken wat je in huis kunt hebben wanneer de stroom bijvoorbeeld 3-7 uitvalt.

Het hangt ook af van je budget en je woonsituatie.

Je kunt bij een winkel zoals Action opwindbare ledzaklampjes krijgen voor nog geen 3 euro.

En nog wel meer handige noodpakket dingetjes,  ook een tip om dit als cadeautje in de december maand te geven.

Let op warmte en water en op licht in de duisternis.

Het elektriciteit netwerk valt uit op een plotseling ogenblik het wordt niet aangekondigd.

Waar je wel naar kunt kijken is het aantal zonnestormen en de natuurlijke waarschuwingen zoals aardbevingen, vulkaan uitbarstingen en zware stormen, ja die komen voor op een heel ander continent als waar wij wonen maar ook die gebeurtenissen zijn inherent aan de invloeden van buitenaf.

Laatst werd er al door een weerman en NOS presentator geopperd dat  er een ruimteweerbericht zou moeten komen, maar ja dat was voor hen maar gekheid.

Ik zou er wel voor zijn om ook te kijken naar de invloeden die van de zon en de rest van de ruimte komt.

Het maakt eens te meer duidelijk dat we in een veranderende wereld zijn.

Nog even dit

Komende week verandert er heel veel in de energie, de 6de nacht eindigt en de 7de dag begint.

We hebben het oud en nieuw jaar gevierd de overgegane zielen herdacht en nu willen we aan de rust beginnen die de winter zou brengen.

Maar net als vorig jaar is het de kou die ervoor gaat zorgen dat de gemoederen niet oververhit raken.

We moeten niet meer klein zien maar op aarde niveau.

Nu ook Amerika een verkiezings uitslag heeft waarin eigenlijk niemand meer de macht heeft is een nieuw wereld beeld compleet.

We wachten het af maar een koude winter zou een ware zegening zijn om mensen te laten begrijpen dat een warm hart beter is en meer voldoening geeft dan de strijd die overal gevoerd wordt.

Ik draag jullie een warm hart toe en ga alvast maar een warme sjaal breien... chocolademelk en  een heerlijk stukje speculaas erbij.

Genieten maar, en als je niet van breien houd ga dan een heerlijke wandeling maken en kijk naar de kleurenpracht en de bladeren regen.

En krijg je dan ook een regenbui  ontvang de druppels met plezier en laat zo'n natte koude gure herfstbui al je zorgen van je af regenen en terug geven aan moeder aarde.

Thuis gekomen smaakt het kopje rooibos thee of chocolade melk nog lekkerder.

 

Groeten KlaskeBron: lumeria

Voeg toe aan: