Zoeken
 


Franse activisten roepen op tot internationale bankrun op 7 december

Laatste wijziging: dinsdag 2 november 2010 om 15:58, 1751 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 2 november 2010

Als slechts een paar procent van de burgers gehoor geeft aan de oproep, dreigt het hele financiële systeem in te storten.

De massale, tegen de bezuinigingsplannen van de overheid gerichte protestacties, demonstraties en stakingen in Frankrijk hebben een aantal verontwaardigde activisten ertoe gebracht een internationale oproep te doen aan alle burgers om op 7 december massaal je geld van de bank te halen (1). Het initiatief, dat inmiddels bijval krijgt uit Duitsland en Italië, is omstreden, omdat als hier massaal gehoor aan wordt gegeven, vrijwel zeker de instorting van het hele Westerse financiële systeem het gevolg zal zijn.

De Franse activisten stellen dat alle regeringen feitelijk worden geleid door de banken en de grote multinationals, en de gewone man zijn woede dus tegen hén moet richten. Tenslotte moeten in alle landen, ook in Nederland, miljarden bezuinigd worden op overheidsvoorzieningen, pensioenen en uitkeringen, terwijl de banken en financiële instellingen, die door hun eigen risicovolle speculaties in grote problemen waren gekomen, zonder blikken of blozen met honderden miljarden belastinggeld werden gered en uitgekocht - ten koste van de burgers.

 Het Franse 'Stop Bank' initiatief (2) krijgt inmiddels de steun van de tegenstanders van het zwaar omstreden Stuttgart21 Openbaar Vervoer plan. De Duitsers noemen de actie de 'Schwaben-Bankenstreich' (bankenklap). Italiaanse navolgers spreken zelfs van een heuse 'revolutie'. (3) Het is niet onwaarschijnlijk dat de actie zich over meer Europese landen zal verspreiden. Zo wordt in Ierland overwogen om de pensioenfondsen te gebruiken om het enorme tekort van de overheid aan te vullen, iets dat ongetwijfeld op enorm verzet zal stuiten. (4)

 De massale protesten in onder andere Frankrijk en de oproep om de banken ten val te brengen werd al vorig jaar voorspeld door de op deze site regelmatig aangehaalde voorman van het Trends Research Institute, Gerald Celente. In recente interviews herhaalt hij slechts waar hij al jaren van overtuigd is, namelijk dat het hele financiële systeem zal instorten en de Westerse wereld, met de Verenigde Staten voorop, langdurig in de 'Grootste Depressie Ooit' gestort zal worden, met maatschappelijke en sociale wanorde en chaos tot gevolg.
 
Zelfs een beperkte bankenrun op 7 december zal vrijwel zeker het hele financiële systeem in het Westen platleggen. Hoezeer de woede van vele ook te begrijpen en veelal gerechtvaardigd is, burgers dienen goed te beseffen wat ze hiermee mogelijk in gang zullen zetten. Daarnaast is het niet uitgesloten dat als de oproep massaal gehoor dreigt te krijgen, de autoriteiten zullen ingrijpen.
 
Mede vanwege de mogelijk verstrekkende gevolgen voor vele miljoenen mensen beëindig ik dit bericht dan ook met een zeldzaam persoonlijk advies om hier niet aan mee te doen. Hou echter wél alle berichten in de gaten en besef dat als slechts 10% van de burgers -en mogelijk zelfs minder- aan deze oproep gehoor geeft, de financiële ineenstorting een feit zal zijn omdat vrijwel al ons (uw en mijn) geld op de bank alleen maar uit digitale cijfers bestaat.

Noot redactie:

Tegenwoordig kun je opgepakt worden door dit soort oproepen maar zal wel lachen zijn :-).. Ik ben voor gna gna


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: