Zoeken
 


Mysterieuze krater van 40 bij 30 meter in Duitsland

Laatste wijziging: dinsdag 2 november 2010 om 15:45, 1937 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 2 november 2010

AMSTERDAM – In de Duitse deelstaat Thüringen, midden Duitsland, is afgelopen nacht een krater ontstaan van 40 bij 30 meter. Dat meldden Duitse media.

Niemand raakte wonder boven wonder gewond. De krater, die ontstaan is in het plaatsje Schmalkalden, is maar liefst 25 meter diep en groeiende, aldus Dnews.

Volgens een geoloog in dienst van de deelstaat Thüringen heeft de krater een natuurlijke oorzaak.

Auto

Het zou te wijten zijn aan een holle ruimte, waarvan onduidelijk is hoe groot deze holte is. De geoloog sloot mijnbouw uit als oorzaak. De huidige ontstane krater is 12.000 kubieke meter.

Huizen rondom het gat dat is ontstaan zijn door het voorval ernstig beschadigd. Eén auto is in de krater gevallen. 23 omwonenden zijn naar aanleiding van het incident geëvacueerd.

Zoutwinning

Het is niet de eerste keer dat plotseling een krater ontstaat in de buurt van Schmalkalden. Enkele jaren geleden scheurde de grond open in het dorpje Tiefenort, dat 40 kilometer verderop ligt.

In de deelstaat Thüringen werd lange tijd veel zoutwinning uitgevoerd. Volgens een Duitse landbouwspecialist is er geen verband te leggen tussen de zoutwinning en de ontstane krater.

Ook wordt in de streek waar beide plaatsen liggen, gegraven naar potas. De grondstof voor glas, mest en zeep wordt doorgaans op 1200 meter diepte gewonnen en kan volgens de Duitse media iets te maken hebben met de krater.

Het gat zal opgevuld worden met kiezelstenen.

Noot redactie:

Deze gaten staan bekend als sinkholes. Zie ook Wiki en meteoactueel

Blijft een vreemd fenomeen. Dat de aarde een keer instort onder je voeten allah maar dat ze veelal in een perfecte vorm instorten das apart jah.Bron: nu.nl

Voeg toe aan: