Zoeken
 


Minister zegt nee tegen Europese three strikes

Laatste wijziging: woensdag 27 oktober 2010 om 16:03, 1912 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 27 oktober 2010

Auteur: Loek Essers

De minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, steunt het Franse voorstel voor een Europese three strikes-wet niet. Ook ziet hij af van deelname aan een congres over internetvrijheid.

Rosenthal gaat niet naar die conferentie omdat het plan was daar te spreken over internetvrijheid. Volgens de minister is het karakter van de bijeenkomst veranderd nadat bekend werd dat de Fransen de gelegenheid willen aangrijpen om hun idee voor een Europese three strikes-wet te promoten. Hierop drong D66 aan op een boycot van het congres, De VVD-minister gaat hier nu op in.

Nederland steunt niet

"Nederland zal deze wetgeving niet steunen", zei Rosenthal in de Tweede Kamer, aldus het ANP. In plaats van de minister zal nu de ambassadeur acte de presence geven op de bijeenkomst om daar de standpunten van Nederland duidelijk te maken.

De three strikes-wetgeving in Frankrijk sluit gebruikers af van internet nadat zij drie maal zijn betrapt op het downloaden van illegale content. Daarbij wordt volgens de wetgever copyright geschonden en het afsluiten van internetters wordt gezien als een probaat middel tegen deze praktijken.Bron: webwereld.nl

Voeg toe aan: