Zoeken
 


Film: De Matrix

Laatste wijziging: woensdag 20 oktober 2010 om 17:33, 3891 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 20 oktober 2010

Er zijn al zoveel stukken over de film de Matrix geschreven dat je het bijna niet meer aan zou durven er nog wat aan toe te voegen. Ik heb pas de film weer eens bekeken in drie avonden, het was de zoveelste keer, en ik merkte dat ik toch anders naar de film ga kijken, hoe vaker ik hem zie. Heel veel mensen zijn helemaal weg van deze film, en ik vind zeker dat qua vermaak deze film een 9,5 verdient, het is een prachtig verhaal en meesterlijk gefilmd. Niets op aan te merken. Vooral de vechtscenes zijn spectaculair en door vele andere films gekopieerd. Maar het gaat natuurlijk om het verhaal. Het verhaal is bijzonder, en vooral zeer allegorisch voor ons leven hier op aarde. Daarom wordt deze film heel veel geciteerd door vele alternatieve media, en de “Matrix” is een begrip geworden voor wat ons hier op aarde overkomt.

Ik denk dan weer aan de drie categorieën films en vraag me af in welke categorie deze film valt. Het lijkt er erg op alsof dit een film is die heel veel informatie geeft, en heel duidelijk probeert te vertellen wat ons overkomt. Het is net alsof je al die informatie op een zilveren schaal aangereikt krijgt. Maar van wie is die hand die de zilveren schaal vasthoudt? De film is gemaakt door de illuminati Warner Brothers uit het illuminati Hollywood. Dat moet op zijn minst te denken geven. De meest populaire desinformatie is altijd 90% waarheid vermengd met 10% agenda. Als je een fles water hebt met daarin 1% gif dan is de hele fles water vergiftigd. Is de film dan waardeloos? Zeker niet en die 90% waarheid is zeker interessant. Maar wees bedacht op de 10% agenda.

Een voorbeeld daarvan is de scene uit het eerste deel waarin Morfeus gevangen zit in een stoel en agent Smith hem influistert dat de mensheid te vergelijken is met een virus, het plant zich ongecontroleerd voort en verwoest daarbij alles op zijn weg. Als je dit geen duidelijke boodschap vindt van wat de illuminati van ons denken! En denk dan eens aan het stuk over de maan wat ik pas publiceerde, de maan is de aanleiding voor onze ongecontroleerde voortplanting, die ons mensen dezelfde cyclus geeft als hamsters! Blootvoets en zwanger worden we door de maan. En weet dat de illuminati dit menen, kijk maar naar de Georgia Guidestones, daar staat letterlijk in steen gebeiteld dat de mensheid met 90% moet afnemen. Agenda!

Een andere gedachte die ik bij de film heb, is als je nu eens kijkt naar het verloop en vooral de afloop van de film, feitelijk gaat de matrix gewoon verder. Volgens het verhaal is “The One” een ingecalculeerde Messias die bedoeld is om het “spel” levend te houden en een onvoorspelbare factor erin te brengen. Maar uiteindelijk moet hij zichzelf opofferen voor het voortbestaan van een andere onvoorspelbare factor, de stad Zion. Hiermee geeft de maker van de film aan, dat de “matrix” steeds weer opnieuw gaat starten, ongeacht wat wij proberen te doen. Het enige wat veranderd is aan het eind van de film is dat de Architect tegen zijn zin toestaat dat voortaan geesten die niet meer in de Matrix willen zijn, eruit bevrijd mogen worden. Is dat hoop voor ons? Of een noodmaatregel van de Matrix zelf om de meest opstandige geesten kwijt te raken? En dus ook weer deel van de Agenda?

Naast deze agenda zijn er veel zogenaamde vervormingen in de film. Denk aan het gebruik van de naam Zion voor de stad. Daarmee wordt een positieve lading op de verguisde naam Zion gezet. En wat over de Merovingian en zijn vampiers. Als ik door het aanbod van films en tv-series kijk vandaag de dag zijn er zeer veel vampier films tussen, waarbij continu de vampiers als positief afgeschilderd worden. Dat is in de matrix film zelf dan niet direct zo, maar het thema is er gewoon ingemixt. Net als heel veel andere themas. Vervorming van de waarheid.

Al met al toch zaken om alert voor te blijven. Ondanks dit is het gewoon een ongelofelijk goed gemaakte film. Opmerkelijk weetje is dat de makers van de film, de gebroeders Wachowski ook verantwoordelijk zijn voor de film “V for Vendetta”, een film over verzet van een man tegen een totalitaire staat. Heel bijzondere film, ook een aanrader. Ik weet dat er al heel veel over de Matrix gezegd is, en wil het ook hierbij laten. Waarschijnlijk hebben de meesten van jullie de film al gezien, maar voor als je hem nog eens wilt zien, dan is dit mijn cent in het bakje van gedachten…

RenéBron: .goto2012.nl

Voeg toe aan: