Zoeken
 


500 NAVO vrachtwagens spoorloos verdwenen

Laatste wijziging: donderdag 14 oktober 2010 om 16:08, 1484 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 14 oktober 2010

De Pakistaanse douane is een onderzoek gestart naar 500 vermiste vrachtauto’s met hulpgoederen voor NAVO-troepen in Afghanistan.

Afgelopen zondag werd duidelijk dat de 500 vrachtauto’s met brandstof en containers de grens tussen Pakistan en Afghanistan nooit hebben bereikt. Ze verlieten Port Qasim in Karachi met als bestemming Kandahar, maar zijn nooit aangekomen bij het grenspunt in Chaman.

Autoriteiten lieten weten dat het onderzoek is ingesteld nadat de Hoge Raad van Pakistan lucht kreeg van de vermiste voertuigen. Ze zijn echter positief gestemd en denken alle voertuigen met inbegrip van documenten te zullen terugvinden.

Meer dan 60.000 zware voertuigen van de NAVO zijn de afgelopen twee jaar Afghanistan binnengegaan, met een gemiddelde van 100 vrachtwagens per dag.

Er zijn vaak incidenten in Pakistan waarbij materieel van de NAVO wordt geplunderd. Lokale markten liggen vaak vol met de buitgemaakte goederen. In augustus dit jaar verdwenen in India overigens ook al 61 vrachtwagens, beladen met 300 ton explosieven.

Het is de vraag hoe een konvooi van maar liefst 500 trucks plots spoorloos kan verdwijnen… in deze tijd van ultramoderne satelliet en GPS technieken.

Bron: Dawn.comBron: stomverbaasd.com

Voeg toe aan: