Zoeken
 


Ook Google laat auto's helemaal zelf rijden

Laatste wijziging: dinsdag 12 oktober 2010 om 12:50, 3011 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 12 oktober 2010

Google heeft in Californië de voorbije maanden tests uitgevoerd met robotauto's die zich door het verkeer begeven zonder bestuurder. De zeven wagens hebben elk al ruim 1.000 mijl (1.600 kilometer) afgelegd. De tests kaderen in het Googles grote toekomstproject rond artificiële intelligentie.

De Toyota Priussen met een cilinder op het dak waren al opgevallen in het verkeer, maar men ging er van uit dat het om gemoderniseerde Street View-wagens ging. Enkel de politie was op de hoogte van het experiment.
 
Software
De auto's zijn uitgerust met software die elk voorwerp of levend wezen in de buurt kan herkennen en er adequaat op kan reageren. Er zat wel telkens een persoon achter het stuur, om in te grijpen indien nodig. Volgens de New York Times zou één van de auto's zelfs al op de Lombard Street in San Francisco hebben gereden, één van de meest steile en bochtige wegen in de VS.

Nog acht jaar wachten
Google-ingenieurs schatten dat het nog minstens acht jaar zal duren voor deze technologie 'marktrijp' is. Tegen dan zou eventueel ook het verkeersreglement kunnen aangepast worden. De voorbije week reed ook in Duitsland een Volkswagen Passat van de Technische Universiteit Braunschweig helemaal zelfstandig door het stadsverkeer. (belga/sam)Bron: hln.be

Voeg toe aan: