Zoeken
 


De krediet crisis – Het begin van alles (deel 2)

Laatste wijziging: dinsdag 13 januari 2009 om 18:11, 9927 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 13 januari 2009


In deel 1 hebben we het gehad over de economie, werkloosheid, armoede en de voedselcrisis. Deze 4 “problemen” die ondertussen sterk in omvang aan het groeien zijn, zijn het begin van niet alleen een menselijke verandering maar hebben ook te maken met een natuurlijke verandering. We krijgen te maken met een ongekende tijd die als een nieuwe hoofdstuk de geschiedenis zal ingaan.

 

Een korte terug blik

 

Economie

 

Betrekking tot de Nederlandse economie, waar ik het in het vorige artikel nog had over een economische krimp van 0,75% is deze ondertussen al bijgesteld naar 3%. Dit is een beste stijging. Ik zei al dat we de cijfers niet zo moeten geloven. Men maakt het veelal veel kleurrijker dan het is.

 

Werkloosheid

 

T/m november is het aantal werklozen stabiel gebleven maar de daling van de werkloosheid is nu ten einde. Het tijdperk voor massa ontslagen is begonnen. Hier een overzicht met de ontslagen in Nederland bekend tot 18 December. Ondertussen kunnen we alweer nieuwe ontslagen/bedrijven aan de lijst toevoegen. Tevens bereiken de ontslagen nu ook de zorgsector. Duizenden banen staan op de tocht. Ook het zorgstelsel zal door de crisis een klap krijgen.

 

Armoede / voedselcrisis

 

Volgens het SCP, een gemanipuleerde cijfer fabriek, zal armoede in 2009 toch een daling inzetten. Dit omdat de koopkracht zal toenemen door de meevallende inflatie. Natuurlijk zijn er positieve kanten aan de economische crisis en zullen de prijzen bijvoorbeeld voor bepaalde producten sterk dalen met name luxe artikelen. Verwacht niet dat voedsel goedkoper zal worden. Door de natuurrampen zijn veel voedsel plantages vernield en de voedselproductie is gedaald. Tevens zien we dat eten ondertussen ook wordt gebruikt voor brandstof. De bevolkingsgroei groeit ook nog eens sneller dan de voedselproductie. In april had Frankrijk al medegedeeld dat de voedselproductie omhoog moet anders zouden dit wel eens grote gevolgen kunnen hebben en zelfs tot oorlogen kan leiden, dat lijkt me duidelijk en logisch.

 

Het probleem en verder

 

Zoals gezegd zal de economische crisis een aanleiding zijn voor veel onrust en rellen in de gehele wereld en zullen de spanningen tussen landen extreem toenemen. We weten hoe de mensen in elkaar zitten en elk land zal in eerste instantie voor zichzelf gaan kiezen. Veel mensen zullen in het egoïsme van het ik gaan zitten. En elke handeling die voortkomt uit egoïsme kan niet veel goeds zijn. Ondertussen dat ik dit schrijf zien we dat Rusland al de gaskraan naar bepaalde landen aan het dichtdraaien is omdat ze hun rekening niet meer kunnen voldoen. Deze landen zijn failliet en gaan op de korrel. En met actie is reactie zal men terug reageren in een negatieve manier en dit zal weer andere conflicten met zich mee brengen. Aandelen kopen in wapentuig zou wel eens zeer interessant kunnen zijn mocht u nog op zoek zijn naar een beurstip :-)

De vraag of deze "problemen" nou wel of niet express zijn gecreëerd door hoger hand doet er tot nu toe nog even niet toe. Het is niet alleen deze problemen die overheden maken met hun onjuiste kennis en chaotische, onlogische oplossingen en aanpak maar ook door die enorme toename van betutteling is de sfeer ook in Nederland steeds verder te snijden. Rookverboden, paddoverboden, digitale patiënten dossier een digitale dossier voor supersnelrecht en een digitale kinderdossier. En dan willen ze nu in deze tijd ook nog de coffeeshops gaan verbieden. Dit zouden enkele duizenden banen kosten, nee lekker logisch om dat juist nu te doen. En net als met het rookverbod zullen ze ook bij dit verbod niet kijken naar de economische invloed maar wordt het gewoon verboden omdat ze dat zelf willen, hier is geen democratie in terug te vinden. Ze denken dat ze de goden der heiligen zijn daar in de politiek terwijl die mensen helemaal niks voorstellen. Domme, onwetende mensen met absurde en zelf soms ziekelijke gedachtes. Ook domheid is een gevaar voor de mensheid. De betuttelingbarometers staat momenteel op 103%. Meer voorbeelden van betutteling vindt u hier. Het is een kwestie van tijd voordat deze barometer zal exploderen. En wat gaat de overheid dan doen? Waarschijnlijk met harde hand terug slaan en de rellen/opstanden sterk veroordelen terwijl deze tot stand komen door politieke en/of economische handelingen, beslissingen en besluiten. Maar de burger zal wel weer de schuld krijgen want aan de politici ligt het nooit. De burgers moeten zich maar conformeren aan de overheid. Helaas werkt het zo toch echt niet en zal ook dit systeem net als het economisch systeem uit elkaar vallen. Er is een tijdperk geboren waarin 3D systemen niet meer zullen werken. Deze zullen niet meer passen en kunnen bestaan in de nieuwe tijd van de mensheid. Het economische systeem is er maar 1 van. Maar gezien er veel systemen aan dit economisch systeem gekoppeld zitten, zowel binnenlands als buitenlandse systemen, zal het de werelds grootste domino D-day worden ooit, alleen spelen we nu niet met dominostenen en er is geen mus die we zo even kunnen neerschieten om alles onder controle te krijgen.

 

Het jaar 2009

 

Of het jaar 2009 leuk of niet leuk gaat worden dat is relatief. Wat voor de 1 leuk is hoeft voor de ander niet leuk te zijn. Persoonlijk weet ik dat er dingen zullen gebeuren die moeten gebeuren. Verandering van de mensheid om een catastrofe af te wenden zal niet gebeuren. De mensheid is te onwetend en te misleidt om hier nog wat aan te doen. De mensheid zal te laat inzien wat er allemaal is gebeurd en te laat inzien wat er gaat gebeuren. Laten we vooral niet in angst gaan zitten want daar schiet je niks mee op. Doch zullen maar weinigen beseffen wat er nou echt aan de hand is. En als ze niet weten wat er aan de hand is zullen veel mensen straks als een kip zonder kop in het wild rond lopen niet weten wat ze moeten doen.

 

Economie

Op aards vlak zullen we zien dat de economie alleen maar verslechterd. De eerste periode van 2009 zal een veelzeggende periode worden die weinig woorden nodig heeft om het te beschrijven. Naar mijn weten zal 2009 een economische ondergang worden voor de gehele wereld. Ook de leider van de banken in Spanje komt met deze opmerking en zelfs Obama’s vicepresident. En zo zijn er nog veel meer mensen die waarschuwen dat de mensen veels te laks denken en niet inzien waar het naartoe gaat. Gelukkig heeft u de overheid die voor u nadenkt. Hoeft u dat niet meer te doen dat scheelt, toch? Dat het ergste nog moet komen moge toch wel duidelijk zijn?

 

Banken

 

Zover het nu lijkt zal ongeveer 1/3de van de banken de deuren moeten sluiten of worden gedwongen om te fuseren. Aan te raden is om in ieder geval te zorgen dat u niet meer teveel centen heeft staan op de bank of uberhoubt alles hebt staan op 1 bank. Verspreid uw kansen en houdt hun pokerface in de gaten. Wees er van bedacht dat banken kunnen vallen ofwel zullen sluiten. Niet zomaar een bank, nee bij elke bank bestaat de mogelijkheid. Daar staat u dan op straat met uw plastieken pasje en u kunt er niks mee. De geldautomaten zijn buiten werking en uw bank heeft de deuren gesloten. Ondertussen moet u maar zorgen dat u rond kunt komen en u uw geld terug krijgt. Dus mensen, geld opnemen en begraven in de tuin of gewoon weer onder het matras. Uw kunt toch maar beter voor de zekerheid wat extra cash ergens hebben liggen voor het geval dat. Huizen kopen of verkopen? Nu even niet. In verschillende landen zien we tevens een run op goud. Het is niet meer aan te slepen. Of dat echt nut heeft is valt over te twisten.

 

Failliete  landen / bedrijven

 

Veel landen zullen door de economische crisis in staat van faillissement terecht komen. Het eerste land wat al snel failliet raakte was ijsland. Ook Hongarije is ondertussen failliet en zelfs Belgie hangt er tegenaan maar das nog niet zoon spannend land. Voor Zuid-Amerika zal het waarschijnlijk een domino effect hebben. Nadat Ecuador heeft bekend gemaakt dat ze is bezweken aan de financiële crisis en haar schulden aan het buitenland heeft geschrapt zullen de andere Zuid Amerikaanse landen als Argentinië en Venezuela spoedig volgen.

 

En hoe zit het nou met die moslim landen. Nou ook die zijn natuurlijk aardig blut aan het worden. De landen in het midden oosten zoals Pakistan, Iran en Israel etc zullen verder vervallen tot chaos, islamitische extremisme en zelfs oorlog. De landen die in dat blok nog overeind staan maken veelal gebruik van buitenlandse reserves. Door de olieprijs zijn de inkomsten gigantisch teruggelopen. De spanningen tussen de landen zullen oplopen waarbij een oorlog en zelfs een 3de (laatste) wereld oorlog niet ver weg meer te denken is. Klinkt nu wellicht nog wat absurd maar we geven het nog even de tijd. Niet iedereen kan of wil boven het gras uitkijken. Mensen blijven het liefst gerust gesteld door mooië fabeltjes, verhaaltjes en prachtige cijfers in een stoer grafiek met vrolijke kleuren. Blijf in dat geval dan vooral naar de overheid luisteren.

 

Stel je eens voor, dat Amerika zelfs allang failliet is maar dat men het niet toegeeft. Waarom zullen ze het niet toegeven? Nou omdat in eerste instantie veel afhangt van de dollar. Klapt de dollar of Amerika dan klapt de grootste gedeelte van de wereld en zal er complete chaos, wanorde, paniek en oorlog uitbreken. Dat zal sowieso wel gebeuren maar “zij” bepalen wanneer. Spannend? Wel een beetje maar als je weet hoe het zal zijn uiteindelijk, als de mensheid zijn rotzooi heeft opgeruimd en hun onderlinge gevecht hebben uitgevochten, heb je iets wonderbaarlijks om naar uit te kijken. En als je het 1 en ander weet zul je ook weten dat sommige dingen moeten gebeuren. De mensheid (veelal burgers) moet altijd zelf iets ondervinden / overkomen voordat ze overgaat in actie.

 

Ook in Nederland zal het wel even andere koek gaan worden. In November zijn er 661 bedrijven failliet verklaard. Dit is een stijging van 23% op een maand daarvoor. We zullen zien of deze trend zich de komende maanden blijft aanhouden. De verwachting zoals het nu lijkt zal het aantal faillissementen over 2009 toenemen met rond de 50%. Voor elk land kunnen we haast dezelfde situatie schetsen. Het ene land alleen wat erger dan het andere maar het plaatje is wel duidelijk

 

Werkloosheid


De werkloosheid in de wereld zal in extreme mate blijven toenemen. In Amerika zullen we wellicht spreken over een werkloosheid percentage van 40%. En dat is best veel. Vorige week hebben 586 duizend mensen in de VS voor het eerst een werkloosheidsuitkering aangevraagd. Op dit moment zijn er 4,4 miljoen mensen die leven van een uitkering. Nu stelt deze uitkering niet veel voor. Zo heeft een uitkering daar een looptijd van rondom de 12 maanden. Hierna ben je op jezelf aangewezen, baan of geen baan. De komende tijd zal de banenmarkt eerder verder instorten dan uitbreiden dus er zijn straks heel wat mensen met een probleempje. Sommige vinden nog een baan bij de FED als gelddrukker maar meer banen zullen er niet bijkomen. De maatschappij leeft op geld en men zal er alles aan doen om geld te bemachtigen. Legaal of illegaal dat heeft niet meer zoveel waarde op bepaalde punten. Zo kun je er donder op zeggen dat overvallen en geweld zal toenemen. Ondertussen zijn ze in Amerika druk bezig met het inslaan van wapens en (nood)voedsel. De verkoop is op plaatsen met  50% gestegen. Blij dat ik daar niet woon. Die mensen beginnen straks als eerste om hun heen te schieten als een kip zonder kopJ

 

Maar niet alleen in Amerika is big trouble. Zo heeft Rusland het ook zwaar te voorduren. Ook daar verwachten ze meer dan een miljoen werklozen volgens de officiële cijfers. En dan hebben we natuurlijk China nog. Wat is niet (na)gemaakt in China. Daar loopt het fors achteruit met de gesteldheid van het land. China geeft zelf weinig informatie los maar de fabrieken die sluiten en mensen staan op straat. Er zijn al enige protesten geweest maar men is bang dat het door de crisis aardig uit de hand gaat lopen. Ook vrezen ze dat Amerika de schuld van $ 25 biljoen niet meer kan betalen.

Onregelmatigheden, Wanorde, Rellen, Chaos, Totale Paniek of een grootse oorlog?

 

De “problemen” zijn op zichzelf staand geen probleem maar een situatie. Ook als alle problemen zich voordoen in 1 land dan nog zijn de gevolgen te overzien. Veelal trekt het ene land de andere er wel weer uit. Echter in dit geval heeft elk land problemen in verschillende soorten met allemaal 1 gemeen. Geen land die kan helpen, veel geld is verdwenen en meer schulden zijn ontstaan door leningen die zijn gedaan om de economische schulden te betalen. Dat zal zich waarschijnlijk gaan uitmonden in eigen volk eerst.

 

De economische crisis wordt steeds erger en erger. Massa ontslagen, bedrijven gaan onderuit en banken sluiten hun deuren. De protesten zullen toenemen in zijn agressiviteit. Geen baan, geen geld, geen overheid die u helpt, iedereen voor zich, alles komt stil te liggen. Vanuit overheid wordt hardt teruggeslagen en geldt er een zero tolerance (nultolerantiebeleid). Ondertussen komen er steeds meer leugens boven water. En steeds meer zul je horen over een zogenaamde "New World Order". Ondertussen loopt het geweld in de wereld op en blijven de oorlogen in het midden oosten toenemen. Ook Rusland en China zullen zich er vast mee gaan bemoeien.

In Amerika zal als gevolg van de crisis(ondergang) een Martial Law worden uitgeroepen. Veelal zullen andere landen dan direct volgen. Mensen zullen het woordje overleven weer leren kennen. Aanslagen en een verzet tegen de overheid zullen het gevolg zijn van alle ellende. De gehele wereld zal verkeren in totale wanorde, chaos en oorlog. Op dat moment zal de New World Order zijn intrede doen en meedogenloos zijn bij de invoering ervan. De mensheid zal komen te staan onder totale controle onder aanvoering van de NWO. Vanaf dat moment zal alles weer beter worden. Denkt u!

Want wie of wat is de NWO, waar komt ze vandaan en hoe is ze ontstaan?. Kijk en huiver in de tijd die zal komen. U hoeft nergens bang voor te zijn als u weet wat gaat komen maar hoeveel mensen leven wel niet in onwetendheid en onwetendheid is de oorzaak van het lijden.

Wat was zal wederkomen en wat is zal zijn. Op weg naar een andere dimensie, op weg naar een nieuwe aarde.

Sudden
Star-peopleVoeg toe aan: