Zoeken
 


Rusland bereidt zich voor op volledig buitenaards contact

Laatste wijziging: dinsdag 21 september 2010 om 16:18, 3516 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 21 september 2010

De kleurrijke president Kirsan Ilyumzhinov van Kalmukkië is klaar om contact te maken met buitenaardsen, nu hij volgende maand zijn functie neerlegt.

De langzittende leider van de zuidwestelijke republiek heeft herhaaldelijk aangegeven contact te hebben met buitenaardsen en hij wil dat Rusland een centrum opricht voor ufologie, om erachter te komen wat er met hem gebeurd is.

“In veel landen die ik bezocht heb bevinden zich laboratoria die UFO’s onderzoeken en waar ze contact maken,” vertelde hij een journalist tijdens een persconferentie in Elista. Hij noemde geen specifieke locaties. Hij voegde toe dat hij met verschillende overheidsfunctionarissen over buitenaardse beschavingen heeft gesproken, waaronder ministers, zo meldt gzt.ru.

Buitenaards bezoek

Het is niet de eerste keer dat hij zijn fascinatie voor andere werelden publiekelijk deelt. In mei werd hij op het matje geroepen door Andrei Lebedev van de Staatsdoema, nadat hij in een interview op TV had gezegd dat hij in 1997 is bezocht door buitenaardsen. “Volgens mij heb ik met ze gecommuniceerd, ik zag ze. Ik had het waarschijnlijk zelf niet eens geloofd, maar er waren drie getuigen bij aanwezig: mijn chauffeur, de minister en mijn assistent,” zei hij tegen televisiepresentator Vladimir Pozner. Hij beschreef de bezoekers als ‘mannen in gele pakken’ die landden op zijn balkon in een ‘doorzichtige buis’.

Lebedev dacht dat Ilyumzhinov iets te verbergen had en was bang dat de nationale veiligheid in het gedrang was gekomen en dat Ilyumzhinov ‘gevoelige informatie’ had doorgespeeld aan de buitenaardsen.

De toekomst

De persconferentie richtte zich zo op de buitenaardsen dat de organisatoren de journalisten eraan moesten herinneren dat ze er waren om het ontslag van het staatshoofd te bespreken. Ilyumzhinov zei dat hij geen vijfde termijn zou dienen en dat hij in het land zou blijven om zich te richten op socio-economische projecten en zich zou inzetten om de republiek als een schaakgrootmacht te promoten.

De voormalig president is directeur van de Internationale Schaakfederatie FIDE en heeft Kalmukkië op de kaart gezet als een mekka voor schaakliefhebbers. Hij wil bewerkstelligen dat in alle 170 landen die lid zijn van de federatie schaken als vak wordt gegeven op school.

Het verleden

Het Kremlin laat Ilyumzhinov aan het hoofd van de FIDE, alhoewel het grootste gedeelte van de federatie hem weg wilde hebben om voormalig kampioen Anatoly Karpov en zijn sponsor, ex-grootmeester en oppositievoerder, Garry Kasparov, zijn plaats in te laten nemen. De machtsstrijd ging voorts tussen de moderne democratische krachten en de oude garde.

Hij zei woensdag dat het hem niet uitmaakte wie zijn positie als president van Kalmukkië zou innemen en dat ze allen geschikt waren voor de functie.

Er is veel gebeurd in het afgelopen jaar waar hij trots op mag zijn, zei hij. “We hebben ervoor gezorgd dat er geen terroristische aanslagen zijn geweest,” toevoegend dat religieuze verschillen tussen christenen, moslims en boeddhisten tot gewelddadigheden zouden kunnen leiden. Op beschuldigingen dat hij een verwoeste regio achterliet, antwoordde Ilyumzhinov dat de republiek één van de meest vredige is in de zuidelijke regio.

Originele Bron: The Moscow NewsBron: complotje.nl

Voeg toe aan: