Zoeken
 


Grootste zonne-energie centrale ter wereld komt in Californie

Laatste wijziging: maandag 20 september 2010 om 15:23, 2664 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 20 september 2010

Solar Millennium zal in Californië naar eigen zeggen de grootste zonnekrachtcentrale ter wereld bouwen. De bouwer van krachtcentrales uit het Duitse Erlangen ontwikkelt vier zonne-installaties samen met het Amerikaanse olieconcern Chevron. Ze schat de omvang van het project op bijna 6 miljard dollar. Volgens de onderneming kreeg ze een vergunning van de Californische energie-autoriteiten.

Solar Millenium is optimistisch dat het voor het jaareinde met de bouw van twee installaties kan beginnen, klinkt het in Erlangen. Ook is de financiering nog niet in kannen en kruiken. De onderhandelingen daarover zijn lopende, zegt een woordvoerder.

In het Californische Blythe zullen de zonnewarmte-installaties, met een geplande gezamenlijke opbrengst van ongeveer 1.000 Megawatt, worden ontwikkeld. Het zou de grootste vestiging van zonne-energie ter wereld zijn, waarvan de prestaties die van kerncentrales benaderen. In 2013 of 2014 zullen de centrales energie beginnen leveren.

Volgens de onderneming verwelkomde gouverneur Arnold Schwarzenegger van Californië het nieuws. “Projecten als deze hebben onze onmiddellijke aandacht nodig, omdat zonne-energie en andere hernieuwbare energiebronnen de toekomst van de Californische wetenschap zijn.”Bron: happynews.nl

Voeg toe aan: