Zoeken
 


Eerste mind-control helmen klaar om getest te worden

Laatste wijziging: dinsdag 14 september 2010 om 14:53, 3218 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 14 september 2010

Wetenschappers werkzaam aan de Arizona State University's School of Life Sciences hebben een werkende helm ontwikkeld waarmee de hersenen van soldaten gemanipuleerd en bestuurd kunnen worden, zonder dat daarbij gebruik hoeft te worden gemaakt van implantaten. Het systeem, dat onder andere werkt met ultrageluid, kan zowel stress, angst als pijn bij een soldaat verlagen en aan de andere kant scherpte en waakzaamheid verhogen. Ook kunnen er commando's van buitenaf mee worden doorgegeven en kan het gedrag van een soldaat ermee beïnvloed worden.

William Tyler, assistent-professor en mede ontwikkelaar van het systeem, legt uit dat volgens de moderne neurotechnologie door middel van 'hersenstimulatie' dit soort helmen eveneens ingezet kunnen worden om neurologische aandoeningen en hersenbeschadigingen te behandelen. Ook kan de helm worden gebruikt als een hersen-computer interface, een direkte verbinding tussen je hersenen en je pc.
 
'We hebben werkende en conceptuele testexemplaren ontwikkeld waarmee ballistische helmen kunnen worden uitgerust met microprocessors (die ook in onze pc's zitten) en sondes die ultrageluid produceren,' aldus Tyler. 'Ieder aspect van menselijke gewaarwording, waarneming, emotie en gedrag wordt gereguleerd door hersenactiviteit. De mogelijkheid om hersenfuncties te stimuleren is dus een krachtige technologie.'
 
Volgens de wetenschapper, wiens onderzoek wordt gefinancierd door het Defense Advanced Research Project Agency (DARPA), is ultrageluid vijf keer effectiever dan de huidige in de medische wereld in gebruik zijnde electromagnetische hersenstimulatie technieken (TMS) en kunnen ook kleinere onderdelen die zich diep in onze hersenen bevinden ermee beïnvloed worden. De komende tijd zal het effect van ultrageluid op onze hersenen verder worden onderzocht.
 
In een commentaar in het blad Popular Science werd geconcludeerd dat 'deze technologie in de helmen van soldaten hen in staat stelt een knop om te zetten en verschillende gebieden in hun hersenen te stimuleren, zodat ze minder bloot staan aan gevechtsstress en alert kunnen blijven tijdens lange periodes zonder slaap. Zelfs pijn van opgelopen verwondingen zou er zonder tussenkomst van medicijnen mee verlicht kunnen worden.' (1)

Het leger van de Verenigde Staten is al langere tijd bezig met het ontwikkelen van zogenaamde 'supersoldaten', om zo militairen te creëren die dankzij technologische 'verbeteringen' hun tegenstanders op alle fronten de baas zullen zijn. De nu ontwikkelde helmen maken direkte 'neurologische en psychiatrische interventie' mogelijk waarmee het gedrag en mogelijk zelfs de persoonlijkheid van een soldaat veranderd en bestuurd kan worden.
 
Naast toepassingen in de hersenchirurgie zouden deze helmen wellicht ook kunnen worden ingezet om het gedrag van notoire misdadigers te veranderen. Mogelijk kan de techniek zelfs gebruikt gaan worden om 'lastige' tegenstanders van een bepaald regime of politieke entiteit in het gareel te krijgen, of -vele malen versterkt- worden toepast als ultrageluid-'kanon' waarmee een vijandelijk leger of de bewoners van hele steden en gebieden te beïnvloeden of zelfs uit te schakelen zijn (dergelijke ultrageluid wapens zijn nu al in gebruik bij het Amerikaanse leger). Kortom, mind-control (gedachtencontrole) in optima forma, en dat zonder het gebruik van draadjes, electroden en implantaten.


Xander
 


Bron: xandernieuws.punt.nl

Voeg toe aan: