Zoeken
 


Trailer ‘Wilders, the Movie’ online

Laatste wijziging: donderdag 9 september 2010 om 14:11, 4627 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 9 september 2010

Geert Wilders weet zowel nationaal als internationaal discussie, woede en bewondering op te wekken. Tijdens de laatste verkiezingen (juni 2010) was zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) de grote winnaar. Filmmakers Joost van der Valk en Mags Gavan raakten gefascineerd; wie is Geert Wilders, wie zijn de mensen die op hem stemmen en hoe komt het dat hij zo succesvol is? In Wilders, the Movie onderzoeken de filmmakers de drijfveren van Wilders en zijn aanhang.

Wie voelt zich aangetrokken tot de denkbeelden van Wilders en wat betekent de groei van de PVV voor Nederland? Via kiezers, partijgenoten, collega’s en een onderzoek naar het verleden van Wilders, trachten de filmmakers het fenomeen Wilders te begrijpen. Wilders, the Movie is geen politiek pamflet en ook geen moralistisch of demoniserend statement; het is een portret van Geert Wilders en zijn tot nu toe onzichtbare kiezers.

Hieronder vindt u de trailer van de film. De film wordt uitgezonden op zondag 12 september om 20.15 uur op Nederland 2.

Bron: VPROBron: bruggenbouwers

Voeg toe aan: