Zoeken
 


Zweden wil totale afschaffing van cash geld om criminaliteit te bestrijden

Laatste wijziging: maandag 23 augustus 2010 om 10:51, 1847 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 23 augustus 2010

Geld - om precies te zijn: contant geld - is de wortel van alle kwaad. Daarvan schijnt de Zweedse regering toch in ieder geval haar onderdanen te willen overtuigen. Het Scandinavische koninkrijk will het gebruik van contant geld drastisch beperken, en een heuse lobby zet zich er met een groots opgezette campagne voor in om contant geld zelfs helemaal af te schaffen. De reden van deze rigoureuze maatregelen? Munten en briefgeld zorgen voor meer criminaliteit. Uiteraard heeft men snel 'passende' statistieken 'gevonden' die de absurde bewering moeten ondersteunen.

Een kwart (!) van alle Zweedse werknemers zou namelijk al eens slachtoffer geworden zijn van een overval. Omdat niemand angst zou moeten hebben voor een overval moet het contant geld uit Zweden verdwijnen, en dient het land van Abba en Volvo volledig over te schakelen op virtueel geld. Dat is namelijk praktisch, modern en veilig. Slim bedacht van de Zweedse regering, maar uiteraard volkomen bespottelijk. De maatregel is vooral bedoeld om het zwartgeldcircuit te elimineren en de persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid van de burger verder te ondermijnen.

De Zweedse regering zet de zware middelen in. Alle handlangers van de regering zijn gemobiliseerd: werkgeversorganisaties, vakbonden en verschillende overheidsinstellingen doen mee aan de hetze tegen het contant geld. Uiteraard worden ook de staatsmedia (alle media) ingeschakeld om de Zweedse burger via een massale campagne angst aan te jagen voor hun geliefde Kronen. Contant geld is een bron van geweld en straatroof.

Om deze boodschap te onderstrepen publiceren de Zweedse banken met grote regelmaat een "Roofbarometer". Volgens deze barometer werd al 25% van het winkelpersoneel slachtoffer van een overval - enkele van hen zelfs al meerder keren. Wist u dat Zweden zo'n poel des verderfs is, waar je na zonsondergang beter niet over straat gaat? Nu ja, de schuldige van de wildwesttoestanden in de omvangrijke achterbuurten van Stockholm, Malmö en Uppsala is dus het geld, contant geld - het werkt als een magneet op het vele gespuis dat het rijkste land van de wereld teistert.

"Het is toch onacceptabel dat mensen naar hun werk gaan met angst om overvallen te worden," zegt de directeur van het Zweedse Bureau voor Arbeidsveiligheid, Mikael Sjöberg. Uiteraard zegt meneer Sjöberg dat omdat hij zich oprecht zorgen maakt over zijn medemensen. "Contant geld is het bloed in de adem van de criminelen," zegt de baas van de politie in Stockholm, Carin Götblad. Om de georganiseerde kruimelmisdaad het hoofd te bieden is er volgens haar geen ander alternatief dan een sterke beperking van het de hoeveelheid contant geld. "Twee van de drie contante Kronen zijn 'zwart'," deed Maria Löök van de Zweedse bankenvakbond, die als 'gezicht' van de campagne optreedt, haar duit in het zakje. "Wie contant geld bezit heeft iets te verbergen," zegt ze. En zo is dus elke Zweed met geld op zak vanaf nu verdacht.

Het doel van de hele campagne wordt door de vakbonden zelf geformuleerd - ook al blijkt daaruit een heel andere interpretatie: "We weten eigenlijk helemaal niet waar dat geld allemaal circuleert. En dat betekent toch niets anders dan dat het onderdeel van de zwarte markt is." Banken en de staat (is dat niet hetzelfde?) willen in Zweden heel precies weten wie waaraan hoeveel geld uitgeeft. Dat is een heleboel informatie waar heel wat mee te doen is. Zonder contant geld is het leven van de burger vrijwel volledig transparant: zodra ik ergens iets koop, worden de tijd, de plaats, het product en de prijs vastgelegd en opgeslagen. Een economie waarin alle geldverkeer elektronisch geschiedt geeft de staat en de banken eindeloze mogelijkheden de burger te controleren. Minder criminaliteit? Natuurlijk niet. Een volgende stap richting Big Brother? Zeker weten!

In Zweden wordt de bevolking dus wijsgemaakt dat contant geld ouderwets is en tot criminele handelingen leidt. Mensen die onafhankelijkheid van de banken wensen en toch cash betalen zijn al snel verdacht en zullen wel in duistere zaakjes verwikkeld zijn, zo redeneert men in Zweden.

Het lijkt er intussen op dat het hersenspoelen door de banken gewerkt heeft. Een meerderheid is namelijk voor afschaffing van het contant geld, ondanks vele waarschuwingen van tal van waakhonden en alternatieve media. Zweden is daarnaast een proeftuin: indien het experiment succesvol is zal het in alle Westerse staten worden ingevoerd. Verzet zal er niet zijn. De banken en de staat zijn experts geworden in het manipuleren van hun onderdanen. Zie hoe inmiddels een meerderheid van de West-Europese arbeiders 'rechts' stemt en zo zijn eigen graf graaft. Dat doen ze niet uit eigen beweging.

Burgers van glas glas
Het afschaffen van contant geld is eigenlijk hetzelfde als het failliet verklaren van de persoonlijke vrijheid. Het verlies van de individuele onafhankelijkheid - die contant geld toch biedt - wordt niet alleen uitgedrukt in totale controle van de burger en zijn financiële handel en wandel, maar ook in de mogelijkheid voor de staat en de banken om hun onderdanen economisch volledig vleugellam te maken door bankrekeningen of -kaarten te blokkeren. Een hele samenleving kan tot stilstand worden gebracht door de stekker uit het systeem te trekken. En niemand kan u wat lenen wanneer u uw kaart verliest...

Laat het dus niet zover komen dat ook hier het contant geld afgeschaft wordt. U bent dan overgeleverd aan de willekeur van de staat en de banken, twee van de minst betrouwbare instituten überhaupt. Ons geld wordt nu al op misdadige wijze gemanipuleerd door de financiële instellingen. Maar met uw briefjes van 50 en 100 euro kunnen ze niets meer doen. Die heeft u in handen en u weet wat ze waard zijn - vandaag toch in ieder geval. En alleen u weet wat u er mee doet. En dat is goed zo.

 Bron: zonnewind.be

Voeg toe aan: