Zoeken
 


Holland Doc: De kleine oorlog van boer Kok

Laatste wijziging: maandag 16 augustus 2010 om 11:32, 1730 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 16 augustus 2010

Geactualiseerde versie van de documentaire 'De kleine oorlog van boer Kok', uitgezonden op 6-8-2009, over boer Herman Kok en zijn gezin, die zich verzetten tegen de gemeente Amersfoort, die beslag wil leggen op hun land. Het boerengezin wordt sinds 1995 door de programmamakers gevolgd in hun strijd voor het behoud van hun biologisch-dynamische veeteeltbedrijf aan de rand van Amersfoort, de plek van het vroegere boerendorp Hoogland.

Deze boeren laten zien hoe je zonder kunstmatige gifstoffen supergezonde producten kunt maken. Zo goed dat ze zelfs de 1e prijs hebben gewonnen met hun melk die de meeste voedingsstoffen bevatte met aminozuren en omega 3 vetzuren, zelfs Campina kwam op bezoek om te vragen hoe ze zulke goede melk maken. Ook minister Veerman kwam op bezoek en ziet de voordelen van hun manier van werken.

Hun doelstelling is: Gezonde grond, gezonde dieren, gezonde mensen. Helaas blijken er maar 34 van dit soort boeren in Nederland actief te zijn. Dat moeten er natuurlijk veel meer worden zodat we er allemaal profijt van hebben.

Let ook op de oormassage die hij de koeien af en toe geeft als ze niet lekker zijn. Hij geeft aan dat als je de meridianen van het oor stimuleert dat de koe opknapt en betere melk krijgt. In de gangbare industrie krijgt een koe een zogenaamd labeltje in zijn oor geprikt waardoor je dus de meridianen beschadigd en dit heeft allemaal invloed op de kwaliteit van het uiteindelijke product.

Helaas gaat het voor de familie Kok niet zonder slag of stoot om puur boeren uit te oefenen. Ze moeten door een jarenlange strijd met corrupte politieagenten en machtsmisbruik via wethouders. Het is prachtig om te zien hoe het tij kan keren met het doorzettingsvermogen van deze familie, petje af! Ik hoop van harte dat dit verhaal in heel Nederland onder de aandacht komt. 15 jaar lang heeft Human TV deze familie gevolgt.


bekijk uitzending 

 Bron: uitzendinggemist.nl

Voeg toe aan: