Zoeken
 


USAID betaalt zogenaamde vrije media in Venezuela

Laatste wijziging: donderdag 22 juli 2010 om 15:56, 1514 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 22 juli 2010

De amerikaanse juriste Eva Golinger, beschermengel van Chavez , heeft weer documenten naar boven gespit waaruit blijkt dat miljoenen US dollars zijn uitgegeven aan de financiering van de Venezolaanse media en journalisten vanuit de VS. Betrokken organisaties zijn US AID en PADF.


VS betaalt de zogenaamde vrije pers in Venezuela

De documenten tonen aan dat meer dan 150 journalisten zijn opgeleid in Venezuela door Amerikaanse instanties en dat 25 websites werden gefinancierd met buitenlands geld .

Eva Golinger heeft al eerder resultaten geboekt met hulp van de Freedom of Information Act. In 2008 ontdekte ze in documenten uit de VS ambassade dat er een coup op Chavez gepland was die ermee is verijdelt.

Uit onlangs vrijgegeven documenten van het Departement van Staat uit de VS, via die befaamde Freedom Of Information Act ( FOIA), is te zien dat meer dan 4 miljoen dollar is besteed aan de financiering van Venezolaanse journalisten de afgelopen jaren.

Padf, USAID, Freedom House

De financiering ging rechtstreeks via het State Department onder de dekmantel van drie Amerikaanse publieke organisaties: de Pan American Development Foundation ( PADF ) , Freedom House en het US Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID).

In een slordige poging om hun acties te camoufleren, heeft het State Department het merendeel van de namen van organisaties en journalisten die deze miljoenen dollars aan fondsen ontvingen, verborgen. Echter, een document van juli 2008 verliet zonder censuur het kantoor en geeft de namen van de voornaamste Venezolaanse organisaties prijs die de middelen ontvangen : de Openbare ruimte en het Instituut voor Pers en Maatschappij ( IPYS ).

Openbare Ruimte en IPYS worden opgesomd als verantwoordelijke voor de coördinatie van de verdeling van de middelen en projecten van het State Department met Venezolaanse particuliere media en journalisten.

USAID als dekmantel

De documenten tonen aan dat de PADF en USAID, programma's hebben uitgevoerd in Venezuela zogenaamd gewijd aan " de bevordering van vrijheid van de media en de democratische instellingen " , alsmede opleidingen georganiseerd voor journalisten en de ontwikkeling van nieuwe media op het internet, omdat het internet door hen wordt beschouwd als een "constante bedreigingen tegen de vrijheid van meningsuiting "en" verspreider van een klimaat van intimidatie en censuur tegen journalisten en media. "

Financiering anti Chavez Sites

Een van de programma's van PADF , waarvoor het 699.996 dollar heeft ontvangen van het State Department in 2007 , was gewijd aan de ontwikkeling van onafhankelijke media in Venezuela en de journalistiek "Via innovatieve technologieën. " De documenten tonen aan dat meer dan 150 journalisten zijn opgeleid en dat het is mogelijk gemaakt door Amerikaanse instanties om 25 websites te financieren met buitenlands geld in Venezuela. Openbare Ruimte en IPYS waren de belangrijkste uitvoerders van dit project , waar ook de toekenning bij hoorde van " prijzen " van $ 25.000 aan verschillende journalisten.

Cyber info-war

Tijdens de afgelopen twee jaar was er een wildgroei van webpagina's , blogs en de leden van Twitter en Facebook in Venezuela met behulp van deze middelen ter bevordering van berichten tegen de Venezolaanse regering en president Chavez. Deze berichten proberen de realiteit van wat er gebeurt in het land te vervalsen en manipuleren de werkelijkheid.

Bijeenkomst in Dalas

Bijvoorbeeld, in april van dit jaar , heeft het George W. Bush Instituut , samen met de Amerikaanse organisatie "Freedom House" een bijeenkomst georganiseerd van "activisten voor de vrijheid en de mensenrechten "en" Internet- specialisten "om het "mondiale verkeer te analyseren van cyber- dissidenten. " Tijdens de bijeenkomst , die werd gehouden in Dallas, Texas, was Rodrigo Diamanti uitgenodigd, Hij is van de organisatie " De toekomst van Venezuela".

Clinton spreekt studentenbewegingen toe

Vorig jaar, op de 15e en 16e oktober ,was Mexico-stad gastheer voor de tweede top van de Alliantie van jeugdbewegingen ( " AYM " ) . Gesponsord door het State Department, was het evenement bijgewoond door minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en een aantal " afgevaardigden uit Venezuela" uitgenodigd door de Amerikaanse diplomatie, met inbegrip van Goicochea Yon , de leider van de organisatie Venezuela de Primera , Rafael Delgado, en de voormalige studentenleider Geraldine Alvarez , nu lid van de Present Future Foundation, een organisatie opgericht door Yon Goicochea met financiering van het Cato Institute, vanuit de VS.

Opleiding internet dissidentie gegeven aan studenten in VS

Samen met vertegenwoordigers van instanties uit Washington , zoals Freedom House , International Republican Institute , de Wereldbank en het State Department , kregen de jonge gasten een cursus "Opleiding en ontwikkeling " gegeven door Amerikaanse functionarissen en de makers van technologieën, zoals Twitter, Facebook , MySpace , Flicker en YouTube.

Financiering van universiteiten

De vrijgegeven documenten toonden ook een financiering aan van 716.346 dollar door de Amerikaanse organisatie Freedom House in 2008 voor een 18- maanden durende project gewijd aan de " versterking van de onafhankelijke media in Venezuela. " Deze financiering via het Freedom House resulteerde ook in de oprichting van een resource centre voor journalisten in een Venezolaanse universiteit, niet gespecificeerd in het rapport. Volgens het officiële document; "zal het centrum voor de ontwikkeling zorgen van een gemeenschaps radiostation, een webpagina en opleidingen , gefinancierd door alle bureaus in Washington.

Twitter en Facebook

Nog 706.998 dollar werd via de andere organisatie, PADF , besteed aan de " bevordering van de vrijheid van meningsuiting in Venezuela" , via een project van twee jaar onderzoeks- journalistiek in nieuwe technologieën zoals Twitter, internet , Facebook en YouTube .
Deze cursussen zullen worden ontwikkeld en opgenomen in het universitaire curriculum.

NVDR; Tijdens de opstand in Iran in 2009 is het onafhankelijk onderzoekers opgevallen dat de foto van het dode meisje op twitter is verspreid met duizenden berichten vanuit de VS vanuit 1 adres kort na de gebeurtenis wat de hetze in gang heeft gezet. Ook in Iran wil de VS een regime Change.

VS Propaganda mikt op jonge Universitairen

Uit een ander document blijkt dat drie Venezolaanse universiteiten, de Universidad Central de Venezuela , Universidad Metropolitana en de Universidad Santa Maria , cursussen hebben opgenomen over de journalistiek bij de graduates op universitair niveau in hun lesprogramma , gefinancierd door PADF en door het Department of State . Deze drie universiteiten zijn de belangrijkste focus van de anti - Chavez studenten bewegingen gedurende de laatste drie jaar.

- NVDR:het is de midden en hogere klasse die kan studeren die tegen Chavez is en het zijn de armen die niet studeren die Chavez steunen-

Verschillende projekten

De PADF ontving ook 545.804 dollar voor een programma getiteld " Venezuela: De stemmen van de toekomst. " Dit project, dat een jaar duurde , was gewijd aan een projekt om een nieuwe generatie van onafhankelijke journalisten "verder te ontwikkelen door het gebruik van nieuwe technologieën. PADF financierde ook een aantal blogs, kranten, radio-en televisie-uitzendingen in afgelegen gebieden in het land.

USAID en de PADF goed voor 7 miljoen per jaar van een totaal van 40 miljoen.

Meer middelen zijn verdeeld via het USAID kantoor in Caracas , dat een jaarlijkse begroting tussen de 5 tot 7 miljoen dollar beheert. Deze dollars zijn onderdeel van de 40 tot 50 miljoen dollar , dat jaarlijks door middel van Amerikaanse, Europese en Canadese agentschappen , worden gegeven aan anti - Chavez sectoren en onruststokers in Venezuela.

De Pan American Development Foundation is actief in Venezuela sinds 2005 , zijnde een van de belangrijkste aannemers van USAID in het Zuid-Amerikaanse land . De PADF is een organisatie die door het State Department in 1962 is opgericht , en is verbonden met de organisatie van Amerikaanse Staten (OAS ). De PADF voert programma's uit, gefinancierd door USAID , aan het State Department en van andere internationale donoren " Bevordering van de democratie "en" versterking van het maatschappelijk middenveld in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied is het doel. "

100 miljoen in Colombia

Momenteel beheert PADF via USAID -programma's, meer dan 100 miljoen dollar in Colombia als onderdeel van het Plan in Colombia voor financiering van initiatieven in het inheemse gebied in El Alto , en kreeg het een pak slaag voor 10 jaar manipuleren om een zogenaamd onafhankelijk maatschappelijk middenveld te bevorderen en om zogenaamd een overgang naar democratie te bespoedigen.
Inmiddels verdrijven de burgemeesters in de Boliviaanse Amazone USAID uit hun gemeenten.
Lees de verklaring die is afgegeven door de Vereniging van gemeenten van Pando.

Dubbele boodschappen

In Venezuela heeft de PADF gewerkt aan de " versterking van lokale maatschappelijke groeperingen. Volgens een vrijgegeven document, is de PADF " een van de weinige internationale groepen die in staat zijn geweest om aanzienlijke financiële middelen en technische bijstand aan de Venezolaanse NGO's te verlenen"

Venezolaanse "Partners" in crime...

Openbare Ruimte is een " Venezolaanse " civiele vereniging onder leiding van de Venezolaanse journalist Carlos Correa . Ondanks het feit dat hij op zijn website (www.espaciopublic.org) benadrukt dat de organisatie "onafhankelijke en autonoom is " blijkt uit de State Department documenten dat hij miljarden van de Amerikaanse overheid ontvangt.Uit deze documenten blijkt ook , dat Amerikaanse instanties , zoals PADF niet alleen groepen financieren, zoals openbare ruimte, maar deze dan ook beschouwen als " partners " van Washington waarbij ze materialen , cursussen en richtlijnen meegeven, die worden toegepast in Venezuela , om controle uit te oefenen over haar activiteiten en de naleving van de Amerikaanse agenda te garanderen.Het Instituut voor Pers en Samenleving

IPYS is niets anders dan een woordvoerder voor Washington , opgericht en gefinancierd door de National Endowment for Democracy (NED) en andere organisaties in verband met het Department of State. De directeur is een journalist uit Venezuela, Ewald Sharfenberg , een bekende tegenstander van de regering van Hugo Chavez.

Reporters zonder grenzen ook in de val gelokt

IPYS samenwerkingsverband is lid van de International Free Expression Exchange ( ifex ) , gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken en is onderdeel van het netwerk van Reporters Without Borders (RSF ) , de Franse organisatie wordt gefinancierd door de NED, het International Republican Institute (IRI ) en het Comite Hulp aan een Vrij Cuba .

VS heeft problemen met Democratien

In Ecuador, is President Rafael Correa verkozen,
In Bolivia, heeft Evo Morales stabiliteit en groei gebracht, op 1 jaar tijd.
En in Venezuelan heeft President Hugo Chavez militaire coups en aanslagen op zijn regering vanuit de VS doorstaan, en drie verkiezingen gewonnen met grote voorsprong. Dit alles in landen met media die agressief tegen de nieuwe leiders voor het volk zijn en de rijke klassen verdedigen.
Al deze presidenten moeten op boksen tegen de macht van de oligarchie om hun beloftes waar te maken.

Zie de documenten op:

http://centrodealerta.org/noticias/eeuu_financia_a_medios_y_pe.html

http://english.pravda.ru/hotspots/crimes/114285-3/

http://english.pravda.ru/hotspots/conflicts/20-07-2010/114302-mayors_in_bolivian_amazon_expel-0

Over Twitter
http://ipsnews.be/nieuwsbrief/index.php?id=35&no_cache=1&tx_uwnews_pi4[art_id]=25584


Vertaling Valentine Julien
Artikel vrij over te nemen.
Spread the word.

 Bron: anderepolitiek.be

Voeg toe aan: