Zoeken
 


Poolse presidentskandidaat: Tachtig procent van alle politici zijn misdadigers

Laatste wijziging: woensdag 21 juli 2010 om 10:00, 1411 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 21 juli 2010

Dit weekeinde wordt in Polen een nieuwe president gekozen. Van de tien kandidaten die zich vooraf voor deze wedloop kwalificeren konden hadden tot voor kort alleen ex-premier Jaroslaw Kaczynski en parlementsvoorzitter Bronislaw Komorowski een goede kans om het hoogste ambt in Polen voor zich op te eisen.

Maar nu is als uit het niets een derde serieuze kandidaat opgedoken, die bij de laatste enquêtes en prognoses ineens 15% van de stemmen zou kunnen krijgen.

Zijn thema's voor de verkiezingen zijn dan ook in deze rare tijden net zo overtuigend als waar: "Tachtig procent van alle politici zijn criminelen", "Democratie is de bron van al het kwaad", of "Sinds het in werking treden van het Verdrag van Lissabon is Polen niet langer een onafhankelijke staat".

Janusz Korwin-Mikke heet de man die dat allemaal gezegd heeft. Hij is de oprichter van twee politieke partijen (UPR en PJKM), heeft vanwege zijn vervolging door de communisten een ongeschonden blazoen, en is de enige presidentskandidaat die roept om duidelijkheid rond de omstandigheden en achtergronden van de mysterieuze vliegtuigcrash van 10 april bij Smolensk.

Democratie dient alleen als legalisering van het bedrog
Janusz Korwin-Mikke (68) is politicus van de monarchistische Libertariërs. Hij studeerde wiskunde, rechten, sociologie, psychologie en filosofie. Onder de communisten, die sinds de dood van Lech Kaczynski weer als vliegen uit hun krochten gekropen komen, werd hij meermaals gearresteerd en was hij slachtoffer van tal van represailles.

In 1995 was hij al eens kandidaat voor het presidentschap, maar kreeg toentertijd, onder heel andere omstandigheden, slechts 2,4 procent van de stemmen. Wanneer hij tegenwoordig een verkiezingsbijeenkomst organiseert en daarbij vooral jonge kiezers voor zich probeert te winnen, laat de vader van zes kinderen er geen twijfel over bestaan dat men jacht moet maken op de corrupte heersende politieke klasse, en dat democratie eigenlijk een instrument is voor deze bedriegers om het volk legaal op te lichten om hun eigen zakken te vullen.

"Tachtig procent van alle politici zijn misdadigers"
In tegenstelling tot zijn tegenkandidaten Jaroslaw Kaczynski, Komorowski, Andrzej Lepper, Andrzej Olechowski of Kornel Morawiecki, die menen dat democratie een belangrijke waarde is, ziet Korwin-Mikke het als de bron van alle kwaad. Voor studenten en scholieren uit heel Polen zette hij in het kader van de workshop "Jeugd in de democratie" zijn visie uiteen in het Poolse parlement, en oogste daarvoor zeer veel applaus.

"Ik heb een visie dat Polen zich normaal ontwikkelt, en wel tot een staat waar de burger leeft van zijn eigen geld en niet van het geld dat van anderen gestolen werd. Belastingen zijn noodzakelijk, maar ze moeten dienen voor het instandhouden van het overheidsapparaat - voor het leger, de politie en de administratie. Helaas is het in ons land zo dat men de een zijn geld afneemt om het aan een ander te geven. En dat is onacceptabel."

"Nazi's liberaler dan Brussel"
"Democratie is verschrikkelijk. In plaats van aan het werk te gaan, is men beter af een coalitie van 51% te vormen, en dat is al genoeg om je buurman te beroven. Waarom zou je werken als je dat toch hoofdzakelijk voor een ander doet? Democratie is corruptie, diefstal, roof en demoralisering. De daders dat zijn 80% van alle politici. Het is een bende gangsters die maar één doel hebben, en wel in het bezit komen van een groot deel van onze belastingcenten. Het is een bende parasieten, waar men best jacht op zou maken. We moeten de heerschappij van deze 'meerderheid', die beslissingen neemt tegen onze wil, vernietigen."

Janusz Korwin-Mikke voegde eraan toe dat in vergelijking met het huidige regime in de EU het Nazisme een liberaal systeem was. "In het door de Nazi's bezette Polen duurde het twee dagen een café te openen. Probeert u vandaag de dag in Polen een zaak te openen. U zult snel vaststellen dat het Liberale bewind van Hitler in het bezette Polen beter was dan dan de EU-bureaucratie in het vrije Polen."Bron: zonnewind.be

Voeg toe aan: