Zoeken
 


Trend bij tieners: High worden van muziek op internet

Laatste wijziging: woensdag 21 juli 2010 om 11:52, 2881 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 21 juli 2010

ROTTERDAM - i-Dosing is de nieuwste trend bij tieners: ze zetten een hoofdtelefoon op, bedekken hun hoofd met een doek en worden 'digitaal high' van specifieke muziek die ze hebben gedownload. Volgens experts een verontrustende rage.

Xtc en cannabis
Video's op YouTube tonen een jonge meisjes en jongens die zich volledig laat gaan, tiener die erg gewelddadig trillen en jongeren die erg overstuur zijn tijdens het beluisteren van speciaal ontwikkelde liedjes die je high moeten maken.

De 'uitvinders' zeggen dat i-Dosing dezelfde gevoelens losmaakt als wanneer je drugs als xtc neemt of cannabis rookt. De repetitieve muziek zou een roes bezorgen die helpt de realiteit te ontvluchten. De rage is erg populair bij Amerikaanse tieners, maar volgens experts zal het snel overwaaien naar Europa.  Sommige van deze liedjes zijn erg populair, zij halen makkelijk honderdduizenden bezoekers op YouTube. 

Lees even verder op AD.nl

Noot redactie:

Wil je dit ook eens proberen of er meer over weten zie: http://www.i-dose.us/Voeg toe aan: