Zoeken
 


Geef!

Laatste wijziging: dinsdag 6 juli 2010 om 15:57, 2386 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 6 juli 2010

"It is more blessed to give than to receive."

Vraag je jezelf soms af hoe komt dat je leven uit ‘ups' en ‘downs' bestaat? Hoe zou je meer balans in je eigen wereld kunnen creëren, zodat je leven meer op een kalme zee lijkt in de plaats van een eindeloze wisseling tussen bergen en dalen? Afwisseling in de natuur kan erg mooi zijn, maar in onze emoties is dat toch wel anders. Van intense vreugde naar het diepste verdriet zegt veel over de kracht van je aura, je persoonlijke energieveld. Hoe meer er wisselingen zijn tussen je emoties en je gedachten, des te minder levensenergie er in je aura over blijft. Zelfbeheersing is een ‘must' als je een gezond en gelukkig leven wilt lijden.

De balans en harmonie in onze emoties, gedachten, woorden en daden staat garant voor een sterke, vitale, energieke aura. Hoe sterker je elektromagnetische veld is, des te makkelijker het leven lijkt te gaan en hoe gelukkiger wij als mens zijn, want alles gaat precies zoals wij willen. Je bent positief over jezelf, positief over je naasten en de gehele wereld.

Eén ding in ons leven staat helemaal vast: hoe sterker de aura is, des te meer licht wij in staat zijn te ontvangen en hoe gelukkiger wij van binnen zijn, des te meer vrede en vreugde wij naar buiten stralen. Er bestaat geen mens die gelukkig is op het moment dat zijn aura vol met gaten zit, verstopt en geblokkeerd is.

Nu is de vraag: wat moet je eigenlijk doen zodat je aura voortdurend vol met licht stroomt? Wat moet je ondernemen zodat je permanent in de staat van blijdschap, vrede en harmonie door de straten van deze wereld loopt?

Het antwoord lijkt simpel: zorg ervoor dat je voortdurende doorstroming van het licht in je aura hebt. De chakra's, onze energie centra , die het licht opnemen en door het hele lijf de levensenergie laten stromen, horen altijd open, vrij van blokkades en verstoppingen te zijn.

Chakra's kunnen door negatieve gedachten en gevoelens verstopt raken. Het belangrijkste gevolg van geblokkeerde chakra's en energiekanalen is stagnatie van het licht, die snel zijn vitaliteit en positiviteit verliest. Om het licht weer door te laten stromen hebben wij slechts één actie nodig: GEVEN.

In plaats van nemen en blijven nemen, verzamelen, sparen, bewaren, geef je energie weg als een cadeau, als een verassing aan iemand die dat nodig heeft. Met geven ontlok jij de chakra's en versnel je dus de gehele energie wisseling in je aura. Hoe meer energie je aan de ander geeft, hoe meer je ervoor terug krijgt. Het hele leven blijkt in versnelling te komen op het moment dat jij meer en meer begint te geven in plaats van meer en meer voor jezelf te houden. Geven aan het leven in nood is een edele taak van iedere ziel die spiritueel ontwaakt is. Je bent ontwaakt op het moment dat je beseft, dat je nooit gelukkig kan zijn in je eentje. Geluk is pas echt een geluk als je buren ook de vrede en verlichting hebben gevonden.

Geef wijs! Het licht is een kostbaar geschenk, gooi het niet voor de zwijnen. Wees verantwoordelijk voor de energie die jij weg geeft. Zorg ervoor dat de anderen jouw licht niet misbruiken. Laat je ‘energie parels' niet in de modder vallen.

Geef wijs, zorg ervoor dat je gift het hart van de mensen opent. Wees blij als de anderen weer dankzij jouw steun de kans krijgen om volledig zichzelf te zijn.

Zoek balans in het geven en nemen. Geef de anderen ook de kans iets terug te doen als ze dat willen, maar laat het ‘geven' geen ‘ruilen' worden. Vraag er niets voor terug, verwacht er niets voor terug, geef zonder uit te leggen waarom je dat doet.

Weet voor jezelf dat als je geeft, je hele wereld open zich voor het geluk, voor het nieuwe ladding van het Licht, dat al je chakra's en al je energie kanalen laat overstromen. Hoe meer energie je geeft, hoe meer licht je er voor terug krijgt, dus hoe meer kans je krijg om weer wijs te geven!

 


"If you knew what I know about the power of giving, you would not let a single meal pass without sharing it in some way!" - Gautama Buddha -

 

 Bron: spiritueleweg

Voeg toe aan: