Zoeken
 


De vliegende auto is een feit

Laatste wijziging: woensdag 30 juni 2010 om 10:11, 3907 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 30 juni 2010

Wie regelmatig in de file staat, kent het gevoel van opgekropte frustratie en onmacht. Zou het dan niet geweldig zijn om gewoon te kunnen opstijgen en er meteen over te vliegen? Het klinkt misschien als een scene uit de film 'Back to the future' maar vergis je niet want de vliegende auto bestaat nu echt.

Een volwaardige vliegende auto is iets wat al jarenlang hoog op het verlanglijstje van de mensheid staat. Het bedrijf Terrafugia, uit het Amerikaanse Massachusetts, maakt deze droom waar. Het voertuig is uitvoerig op de weg en in de lucht getest en heeft nu het fiat gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten.

De Transition van Terrafugia, wat toepasselijk 'ontsnapping van het land' betekent , is werkelijk heel bijzonder. De vliegende auto kan 450 kilometer afleggen met vliegsnelheden tot 185 km/u.  Met een druk op de knop vouwt het voertuig zijn vleugels in. Dat is extra handig op de snelweg, lijkt ons.

Standaard garagebox
Verder past de Transition in een standaard garage van 2 meter breed, 5,7 meter lang en 2,1 meter hoog. De vliegende auto kun je op iedere parkeerplaats kwijt waar je ook een flinke SUV kunt parkeren. Het voertuig rijdt en vliegt op gewone benzine.

Benzinestation
Is de tank bijna leeg? Dan rij je gewoon naar het eerstvolgende benzinestation om bij te vullen. Volgens de makers kan de auto bovendien op 1 tank zo'n 640 kilometer vliegen. De maximum snelheid op de weg geeft de fabrikant niet, de snelheidslimiet zal echter moeiteloos gehaald kunnen worden.

Diploma

Een diploma als sportvlieger is uiteraard wel vereist om je met dit speeltje in de lucht te begeven. En een gevulde spaarrekening is evenzeer noodzakelijk. Reken op 194.000 dollar (160.000 euro) om mee te zijn met je tijd. (kve)Bron: hln.be

Voeg toe aan: