Zoeken
 


Het glaasje draaien

Laatste wijziging: maandag 28 juni 2010 om 12:52, 2824 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 28 juni 2010

Als kind keek ik naar het programma Tineke en de paranormale wereld. Ontzettend eng, maar toch ook spannend vond ik het. Natuurlijk was het programma afgestemd op het volwassen publiek en kon ik het als meisje van 9 jaar maar moeilijk volgen.

Tijdens een uitzending (niet meer dan lof voor de programmamakers, voor hun durf en geloof in het zeker toendertijd moeilijke onderwerp) werd het `glaasje draaien` getoond. Ik kan mij niet meer herinneren of er duidelijke spelregels werden vermeld, alleen weet ik tot op de dag van vandaag dat ik enorm onder de indruk was van het glas dat zich na het stellen van een vraag vrij ging bewegen op het papier waar het alfabet op stond geschreven. Voor veel mensen is het beslist onschuldig overgekomen, maar ik voelde direct aan dat het glaasje draaien helemaal niet zo onschuldig was. De volgende dag op school hoorde ik dat vele klasgenootjes naar Tineke en de paranormale wereld hadden gekeken. Het glaasje draaien was het gespreksonderwerp, iedereen wilde het natuurlijk zelf ervaren!

In de oude doca van school hadden we tijdens de overblijf stiekem afgesproken. Ik heb op een afstandje staan kijken hoe enthousiast mijn klasgenootjes bezig waren met het glas en het alfabet. De vragen die gesteld werden aan het glas, waren in het begin onschuldig en vaak grappig. Maarja we waren allemaal rond de leeftijd van 9 jaar en wat doen kinderen tegenover elkaar, lekker stoer doen! De vragen werden serieuzer en zwaarder van aard, de sfeer veranderde naar een wat koude griezelige sfeer. Ik wist dat iedereen dit direkt voelde, maar niemand stopte. Een klasgenoot stelde de vraag: Mag ik met Hitler spreken? Een zenuwachtig gegiegel was het enige geluid op dat moment. Het glas begon te bewegen, iedereen schok. Met het idee dat het glas plotseling heet was geworden, trok ook iedereen zo snel mogelijk zijn hand weg van het glas. Ja, zo onschuldig was dit spelletje niet meer. Mijn klasgenootjes stopten direkt met het spel, we verlieten allemaal de ruimte met de nog steeds koude griezelige sfeer .

De dagen en dan in het bijzonder de nachten die daarop volgden waren een ramp voor mij. De koude griezelige sfeer kwam telkens terug bij mij, vooral op de momenten dat ik alleen was. Ik had moeite om in slaap te komen, het laatste stukje om echt in slaap te vallen, wat normaal gesproken een onbewust proces is, werd een heel bewust moment voor mij. Op een gekke manier struikelde ik, als het ware, over het laatste drempeltje om heerlijk in dromenland te komen. Daardoor schrok ik terug in de realiteit en was ik elke keer klaar wakker. Mijn natuurlijke zorgelose onvoorwaardelijke overgave voor het slaapproces was beschadigd. En wel door een akelig angstig gevoel dat mij elke keer weer wist te verrassen.

Ik heb het mijn moeder verteld, zij was in de verontstelling dat ik mijzelf angstig maakte. Het beste was om aan iets leuks te denken. De avonden daarop deed ik ontzettend mijn best om aan leuke en grappige gebeurtenissen te denken, ik ging zelfs in gedachte vrolijke liedjes zingen. Voor een poosje hielp het, maar op een onverklaarbare manier werd ik elke keer heel onverwachts overspoeld met een angstaanjagend gevoel. Ik kroop dan helemaal onder de dekens, had nog net een klein luchtgaatje om verse zuurstof te vergaren. Het zweet brak me aan alle kanten uit, mijn hart ging als een gek tekeer. Ik voelde niet alleen mijn angst, ik voelde ook dat ik niet meer alleen was. Uiteindelijk viel ik meestal laat in de avond uitgeput in slaap.

Nu jaren later, kan ik goed in kaart brengen wat mij toendertijd is overkomen. Deze ervaringen hebben mij gevorm en getraind. Ik ben blij dat ik hierdoor vele anderen tot steun kan zijn, maar makkelijk was het niet...

 

Layla van Oppen

 

Wat gebeurt er eigenlijk ? (bron:Herbert Groot)

Door glaasje draaien schep je een opening waardoor deze geesten naar de aarde komen om hun slechte gewoontes weer op te pikken. Meestal denken mensen dat ze met een goede geest te maken hebben, maar dat is niet zo, de slechte geest zal je eerst op een dwaalspoor brengen door net te doen alsof hij de goede geest is. Daarnaast kunnen ook geesten die overleden zijn en rondzwerven omdat ze niet willen accepteren dat ze overleden zijn via jou laten merken dat ze er nog zijn.

Meestal vinden ze andere soortgenoten en de kans is altijd groot dat je met meerdere geesten of demonen te maken krijgt. Glaasje draaien zorgt ervoor dat je contact legt met lagere en negatieve geesten of demonen. Overledenen personen die al overgegaan zijn en hogere geesten maken met jou geen contact, want je bent niet paranormaal begaafd genoeg om die contacten te leggen. Denk zelf eens heel goed na : hoe weet jij of het een goede geest is ??? Ben jij soms zo paranormaal begaafd dat je dat kan zien ? Als je echt paranormaal begaafd bent dan hoef je niet eens glaasje te draaien! Zelfs een medium zal niet met glaasje draaien bezig houden omdat het zelf voor hen gevaarlijk is.

Het is ook gevaarlijk als je daarbij zelf ook in trance gaat. Je laat dan slechte geesten in je lichaam toe die er dan niet meer uitwillen. Dit leidt tot dwang stemmetjes in je hoofd en andere nadelige gevolgen. Soms gebeurt er ook niets, het glas wil niet bewegen, maar dan is de geest al aanwezig maar laat zich niet zien of weten dat ie er al is. Deze slechte geesten liggen namelijk op de loer in hun dimensie waar het leven zwaar en duister is.

Als ze de kans krijgen dan willen ze dolgraag naar de aarde komen en pakken ze elke kans aan om hier te zijn. Door glaasje draaien geef jij hen een kans om hier te zijn!! Een vaak genoemde reden om met geesten in contact te komen is omdat veel denken dat ze de toekomst kunnen voorspellen. Nou, ik kan je vertellen dat deze geesten net zoveel weten als jij en ik. Zij zijn ook verbonden aan kosmische wetten en hebben geen toegang tot onze toekomst. Geesten geven antwoorden die later niet eens waar blijken te zijn, bijvoorbeeld dat je over een paar dagen later gaat overlijden. Je krijgt zelf een eng gevoel en wordt bang. Dat is ook hun bedoeling, ze teren op angst en vinden het prachtig om ons bang te maken.

Daarnaast kunnen ze tijdens hun aanwezigheid al vervelende dingen doen zoals, iemand aanraken of duwen, dingen omgooien, een koude wind veroorzaken, lampen aan/uit zetten, dingen verplaatsen door de lucht, etc. Meestal rennen kinderen weg van deze plek en laten alles zo wat het is. Deze (spot)geesten vinden het leuk om mensen te pesten en hebben daar schijnbaar heel veel lol in. Ze gaan ook harde eisen stellen als ze je vertrouwen hebben gewonnen, dan merk je pas dat je met iets te maken hebt die vervelende dingen kan doen.

Deze geesten gaan niet meer weg en zoeken nu hun weg op aarde. Ze kunnen blijven rondhangen en zo vervelende dingen doen zoals mensen plagen en hun aanwezigheid laten merken. Dan pas blijkt dat je met een slechte geest te maken hebt die zijn boosheid en aggressiviteit wil botvieren. Zit je zelf heel zwak in het vel dan kan je zelf er ook goed last van krijgen doordat ze in je aura gaan kleven (aura-lifters) en zo je leven tot een hel kunnen maken. Dit heet bezetenheid, klik hier om meer over bezetenheid te weten te komen.

Dat doen ze bewust omdat ze zelf geen eigen lichaam hebben en zo proberen ze je lichaam in te nemen. Omdat ze vroeger als mens al slechte gewoontes hadden proberen ze hun oude leven in jouw lichaam weer op te pakken. Je hoeft dus niet zelf mee te doen met glaasje draaien, zelfs je aanwezigheid is voldoende om hier last van te krijgen. Zie je mensen dat doen, blijf dan flink uit de buurt en als het kan vermijd die ruimte voorlopig. Behalve slechte geesten kan het ook geesten zijn van overleden personen die nog niet op weg zijn naar het Licht en zelf nog niet bewust zijn van hun overlijden en contact proberen te zoeken met onze wereld.

Eenmaal vast in je aura willen ze heel graag weer verlost worden en de enige manier is het overlijden van jezelf. Dus meestal wordt je gedwongen tot zelfmoord of jezelf te laten verongelukken. Als je ergens glaasje draait en wegloopt en zo de geest of meerdere geesten achterlaat, besef wel heel goed dat je daarmee ook andere mensen kan treffen die er niets mee te maken hebben en die later datzelfde ruimte binnentreden en zo door die geesten te pakken kunnen worden genomen.

De gevolgen zijn niet overzien !!! Verder kunnen ze je leven tot een hel maken en je teisteren en plagen totdat jezelf er helemaal onderdoor gaat. Deze beschrijving van glaasje draaien is zondermeer ook bedoeld als een waarschuwing dat je je niet moet mengen in het leven van geesten. Met glaasje draaien zoek je namelijk contact met het kwade, en zeg eens eerlijk, dat wil je toch niet doen ? Deze duistere krachten hebben absoluut alleen kwade bedoelingen.

Attentie: aquariusage.comBron: v2.kijkalternatief.tv

Voeg toe aan: