Zoeken
 


Komt er toch meer inzicht?

Laatste wijziging: maandag 22 december 2008 om 17:55, 3124 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 22 december 2008

De NOS bericht dat “blijkt dat het aantal leden van milieuorganisaties de laatste maanden snel afneemt.” Zij zeggen dat dit vooral om financiële redenen. Maar is dat zo? 
 
In het NOS bericht staat ook dat: “Ook zou het Al-Gore effect zijn uitgewerkt. Door de film ‘An Inconvenient Truth’ nam vorig jaar de aandacht voor milieuproblemen sterk toe.”Natuurlijk heeft een zielig ijsbeertje op een ijsschots grote invloed. Dat beeld bleek zelfs het meest te blijven hangen na de film.

Maar een film met minstens 35 aantoonbare fouten kan niet mensen voor de gek blijven houden.  In Engeland mag de film op scholen niet eens meer zonder waarschuwing/ toelichting worden vertoond!

Zo zie je dat toch ook nog steeds de uitspraak van Abraham Lincoln geldt:

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. 
Abraham Lincoln, 16th president of US (1809 - 1865)

kennis

En het zal best zo zijn dat er steeds meer mensen gaan inzien wat de echte feiten zijn. Waaronder de belangen van de politici die steeds duidelijker worden. En mensen die met beide benen op de grond gaan steeds en bezwaren zien in het smijten van miljarden belastinggeld naar klimaatgevaren die er waarschijnlijk helemaal niet zijn.

Overigens zijn wij ook voorstander van goed met natuur en producten omgaan, natuur en spullen horen niet nodeloos vernietigd te worden. Echter de overdreven manier van zogenaamde natuurbescherming, vaak ten koste van de mens, heeft uitwassen die nog erger zijn dan onachtzaam omgaan met de natuur.

Aan het begin van 2009 is dit een hoopvol teken waarvan we hopen dat het een trend wordt.
Wij blijven trachten de feiten zichtbaar te maken.

——————————————————–
NOS:

Uit een onderzoek van het programma Vroege Vogels (VARA) blijkt dat het aantal leden van milieuorganisaties de laatste maanden snel afneemt.

Driekwart van de leden die opzegde deed dat om financiële redenen. Ook zou het Al-Gore effect zijn uitgewerkt. Door de film ‘An Inconvenient Truth’ nam vorig jaar de aandacht voor milieuproblemen sterk toe.

Vooral Greenpeace raakte veel leden kwijt, ruim 22.000,een daling van 4%. De stichting AAP groeide het sterkst, met 22.000 leden. Het Wereld Natuur Fonds verloor 8000 leden, maar blijft met 927.000 donateurs veruit de grootste.

Lees ook:

Een goed doel... Voor wie??Bron: vrijspreker.nl

Voeg toe aan: