Zoeken
 


Onze kinderen zijn onze toekomst - Familie

Laatste wijziging: dinsdag 25 mei 2010 om 15:34, 1982 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 25 mei 2010

De spiegel - Positief opvoeden

Goede relaties verzorgen en voeden ons, het zijn de ware schatten van het leven.  Van onszelf houden leidt altijd tot positieve veranderingen.

Van generatie op generatie worden gedragingen worden overgenomen als bijna een vanzelfsprekendheid. Kinderen kopiëren het gedrag van hun ouders zowel positieve als negatieve zin. Wat zie je in de spiegel van jouw partner?

Als je problemen hebt, realiseer je dan dat niemand op de wereld  jou een complete oplossing kan bieden. Het is aan jou of jij bereid ben je eigen puzzel in elkaar te zetten.

Herinner Jezelf

Heel veel mensen houden liever vast aan oude gewoonten, dat voelt schijnbaar veilig. Je vervult de rol van opa, oma, moeder, vader, zoon, dochter, zus, broer, vriend, vriendin, tante, oom,  buurvrouw, buurman, leerling, werkgever, werknemer. Als je niet uitkijkt, dan word je geleefd. 
Kan en mag je van jezelf in die rol volledig zijn wie jij bent? Heb jij jezelf wel eens de vragen gesteld: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, wat doe ik?

Rust in de tempel

Laat ik voorop stellen dat onze ouders hun best deden en wij op onze beurt ook. Toch miste ik iets. Gelukkig heb ik het (terug) gevonden. Nu begrijp ik waarom jij en ik (wij en onze kinderen)  niet in de basis van het leven thuis en op school leerden wat van wezenlijk belang is.

Het is simpeler gezegd dan gedaan om volledige balans te voelen,  maar het lukte ons. Natuurlijk moesten Frans en ik het zelf doen, maar we stonden nooit alleen. Wij gingen de uitdaging aan, bundelden onze krachten, waardoor onze energie stapje voor stapje toenam. Mijn praktische zoektocht naar kennis en ervaring en werken vanuit het hart, in gezin, op school, in de hulpverlening en gezondheidszorg, wierp zijn vruchten af. Onze inspanningen werden beloond. ..zo ontstond mijn eerste boek Een Bundeling van Positieve Kracht romdom het Kind.  Niet lang daarna werd De Verbinding gelegd op een wonderbaarlijke manier die mijn voorstellingsvermogen te boven ging. Ik kregen allesomvattende antwoorden op Universele Levensvragen. Rationeel gezien is dat al heel mooi, maar de eigen ervaring is toch waar het uiteindelijk om draait. Die ervaringen zitten diep in mijn gevoel geworteld en in die van mijn partner en ook in de vrouwen waarmee ik spontaan de bundeling van positieve kracht aanging. Ik werd aangenaam verrast hoe logisch en intelligent het leven in elkaar zit. Alle puzzelstukjes vielen wonderbaarlijk  in elkaar…het één had niet zonder het ander gekund. Samen kwamen mijn partner en ik uit bij de Kern, de oorspronkelijke DNA blauwdruk. Een nieuw begin…man en vrouw, samen op één golflengte, ieder in onze eigen kracht, een eenheid zo puur, zo liefdevol en duidelijk, compleet voelen, twee sterke pilaren, eindelijk rust in onze tempel.

Het verbeteren van de wereld begint altijd bij jezelf.

Leven vanuit liefde is de grootste uitdaging van het leven. Voor veranderingen heb je tijd en moed nodig. Het kan soms heel confronterend zijn. Sta op en herinner jezelf…leef en geniet….en geef deze kracht door aan de volgende generatie.

Stamboom

Wij hebben ervaren dat wij door onze transformatie niet alleen onszelf genezen hebben, maar ook onze voorouders. Hemel en aarde in balans. Het heeft ons stevig geworteld en tegelijkertijd vleugels gegeven. Wij zijn nu in staat om de fakkel door te geven aan onze kinderen....het derde testament noem ik het.  Wij hebben leren loslaten…zij mogen net als wij zelf hun pad bewandelen, zelf ervaren, zelf ontdekken, zelf herinneren. Een mooi evolutie-proces dat ons tot nu toe vele zinvolle en dankbare momenten heeft opgeleverd. Nu is de kunst om de balans te houden en dat is niet altijd een gemakkelijke, maar wel een uitdagende en zinvolle taak.

Attentie: aquariusage.comBron: onzekinderenzijndetoekomst

Voeg toe aan: