Zoeken
 


Kranten geven onjuiste informatie over Grieken

Laatste wijziging: vrijdag 21 mei 2010 om 21:41, 1885 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 21 mei 2010

Grieken gaan niet op hun 53ste met pensioen. De kranten geven meer onjuiste informatie en zadelen ons op met een schuldgevoel. Wees liever solidair met ons.

De laatste maanden hebben we met verbazing heel wat artikelen met foute informatie over Griekenland gelezen. Min of meer wordt Griekenland gepresenteerd als een land waar de burger van genereuze sociale voorzieningen geniet. Volgens al die artikelen gaan de Grieken heel vroeg met pensioen, krijgen ze hoge salarissen zonder veel uren te werken en proberen ze steeds belastingen te ontduiken. Volgens deze krant (Economie, 12 mei) zouden de Grieken gemiddeld al op hun 53ste stoppen met werken.

We vragen ons af waarom de auteurs niet de moeite nemen om naar de officiële statistieken van Eurostat te kijken . Volgens Eurostat treden Griekse mannen op hun 61ste en Griekse vrouwen op hun 59ste uit de arbeidsmarkt. De Grieken werken in de private sector veel meer uren met veel hogere productiviteit dan de werknemers uit Duitsland en andere EU-landen.

Salarissen

Wat de salarissen betreft: Nederlandse kranten verzwijgen het feit dat de beruchte 13de en 14de maand die de Grieken tot op heden ontvangen, gelijk zijn aan het vakantiegeld en de eindejaarspremie van Nederlanders. Bovendien nodigen wij iedereen uit die denkt dat Griekse ambtenaren superhoge salarissen hebben, gedurende drie maanden van baan te ruilen.

Lees verder: volkskrantVoeg toe aan: