Zoeken
 


Duitse minister wil soldaten op scholen en meer uniformen op straat

Laatste wijziging: dinsdag 18 mei 2010 om 16:06, 1478 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 18 mei 2010

Om meer steun voor de buitenlandse inzet van het Duitse leger te krijgen wil de Duitse minister van Defensie Karl-Theodor zu Guttenberg (CSU) soldaten naar de Duitse scholen sturen als lesstof. Scholen zouden soldaten moeten uitnodigen voor discussies over de inzet in Afghanistan. De minister wil ook graag dat soldaten vaker hun uniform dragen.

"Ik kan het alleen maar aanmoedigen dat onze scholen hun deuren openen voor soldaten en voor de realiteit, zo nodig ook voor kritische discussies over onze missies in Afghanistan," zei de minister tegen de krant Bild am Sonntag.

"De jongens en meisjes kunnen zo uit de eerste hand horen hoe het er daar aan toe gaat.

Daarnaast riep de minister de Duitse soldaten op vaker in het openbaar hun uniform te dragen. Guttenberg: "Ik wil de soldaten graag aanmoedigen hun uniform niet te verstoppen. Daar is helemaal geen reden voor."

Volgens de minister zullen de soldaten respect en erkenning krijgen voor hun uniform. "En als dat niet het geval is mag men als soldaat ook reageren op eventuele kritiek. Daar hoeft men niet bescheiden over te zijn."Bron: zonnewind

Voeg toe aan: