Zoeken
 


Presidentspaar Bush werd vergiftigd, schrijft Laura

Laatste wijziging: maandag 3 mei 2010 om 08:54, 2729 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 3 mei 2010

De Amerikaanse oud-president George W. Bush en First Lady Laura Bush zijn mogelijk vergiftigd tijdens een G8-bijeenkomst in Duitsland in 2007.

Dat is één van de opmerkelijke zaken die Laura Bush bespreekt in haar biografie Spoken from the Heart, die volgende week verschijnt.

De Amerikaanse delegatie werd de ochtend na een diner in Heiligendamm getroffen door mysterieuze klachten, zo beschrijft The New York Times die al over een exemplaar van het boek beschikt. Een militair kon bijna niet lopen, een Witte Huis-medewerker verloor het gehoor in één oor en president Bush had zo’n last van zijn buik dat hij niet kon opstaan om de Franse president Sarkozy te begroeten.

Voor het eerst gaat Laura Bush ook in op het auto-ongeluk dat zij in 1963 veroorzaakte, waarbij haar schoolvriend Mike Douglas om het leven kwam. Op weg naar een drive in-bioscoop negeerde de toen 17-jarige Laura Bush een stopbord en ramde de auto van Douglas in de flank. Toen hij stierf, ondanks haar gebeden, verloor ze voor „vele jaren” haar geloof in god. Lange tijd had ze ook spijt dat ze Douglas’ begrafenis miste, omdat ze thuis in bed sliep en zijn ouders achteraf niet heeft opgezocht.

Laura Bush ontkent dat ze haar man George W. Bush ooit heeft gedreigd te verlaten om zijn vroegere drankprobleem. Het was nooit „Jim Beam or me”, citeert Associated Press uit haar biografie. Drinken maakte George W. Bush vooral „saai”. Voor hij op zijn veertigste stopte, dronk hij bourbon vóór het eten, bier tijdens de maaltijd en likeur achteraf. Een „dodelijke combinatie”, maar destijds „volslagen geaccepteerd” in de kringen rond de Bushes.

Van George W. Bush zelf komt begin november ook een biografie uit, zo werd deze week bekend. Veel details over het boek, getiteld Decision Points, zijn nog niet bekendgemaakt. Volgens de uitgever gaat Bush in op veertien besluiten in zijn achtjarige presidentschap: 11 september, de oorlogen in Afghanistan en Irak, orkaan Katrina, de financiële crisis en andere „historische en controversiële besluiten” die het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw hebben vormgegeven.Bron: nrc.nl

Voeg toe aan: