Zoeken
 


Grote enquete alternatieve geneeskunde VVAA

Laatste wijziging: woensdag 28 april 2010 om 12:54, 2430 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 28 april 2010

In het tijdschrift Arts en Auto zijn de resultaten gepubliceerd van een enquete onder een paar duizend artsen en andere hooggekwalificeerde zorgprofessionals over alternatieve geneeskunde. Het merendeel van de artsen staat op zich open voor alternatieve geneeskunde en neemt een vrij tolerante houding aan. Boeiend is dat op de vraag: Vindt u dat alternatieve geneeswijzen toegevoegde waarde hebben in vergelijking met reguliere geneeskunde? vindt meer dan de helft van wel (specialisten en huisartsen: 55%), en 42% vindt van niet. Ook bleek de meerderheid der artsen te verwachten dat in de toekomst het gebruik van alternatieve geneeskunde zal toenemen.

Alternatieve geneeskunde doet wel iets vindt meerderheid der artsen

Meer dan de helft van alle artsen meent dat alternatieve behandelingen effectief kunnen zijn. 

Slechts 14% van alle artsen meenden dat alternatieve geneeskunde niets doet of schadelijk is. De rest oordeelt genuanceerd: 33% meent dat als alternatieve geneeswijzen iets doen, dit op psychisch niveau gebeurt, via een placebo-effect. 18% vindt dat ze wel werken bij sommige aandoeningen, maar dan minder goed dan de reguliere geneeswijze. 33% vindt dat ze bij sommige aandoeningen even goed werken als de reguliere geneeswijzen, en 2% meent dat dit bij alle aandoeningen het geval is.

De gehele enquete is te vinden op:

http://www.artsenauto.nl/professioneel/themavandemaand/Pages/Watvindtu.aspx 

 Bron: iocob

Voeg toe aan: