Zoeken
 


Poolse president Lech Kaczynski verongelukt

Laatste wijziging: zaterdag 10 april 2010 om 19:59, 1387 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 10 april 2010

AMSTERDAM - President Lech Kaczynski (60) van Polen is omgekomen bij een vliegramp. Hij bevond zich aan boord van het Poolse regeringstoestel dat zaterdagochtend neerstortte nabij de West-Russische stad Smolensk

Aan boord van het toestel, een Toepolev TU-154, waren 96 inzittenden, onder wie ook de vrouw van Kaczynski en de gouverneur van de nationale bank van Polen, Slawomir Skrzypek.

Door de ramp is ook de top van de strijdkrachten van Polen om het leven gekomen, onder wie de chef-staf, generaal Franciszek Gagor.

Andere Poolse topcommandanten die de crash met de Toepolev niet hebben overleefd, zijn generaal Tadeusz Buk, het hoofd van de landmacht, luchtmachtcommandant Andrzej Blasik, commandant Wojciech Potasinki van de speciale eenheden en viceadmiraal Andrzej Karweta van de marine.

Bron / Lees verder: Nu.nl


Noot redactie:

En nu eens kijken wat daar gaat gebeuren. Sommigen zullen hier vast blij mee zijn. In 1 klap, letterlijk en figuurlijk hoofd regering weg en alle hoge figuren van het leger. Daar kan iets interessants uit ontstaan.Voeg toe aan: