Zoeken
 


Graaicultuur: we love it!

Laatste wijziging: zondag 28 maart 2010 om 21:30, 4363 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 28 maart 2010

 

Perverse bonussen, -beloningen, -declaraties en andere emolumenten zitten diep geworteld in onze maatschappij. Het zijn niet alleen de banken maar ook instellingen en professies als: CBR, woningcorporaties, gezondheidszorg, medische specialisten, energiemaatschappijen, politie, politici, beursgenoteerde bedrijven enz. enz. Veel tegenstanders en vechters tegen al dit onrecht blijken zelf onderdeel uit te maken van dit systeem.

CEO’s, CFO’s, directeuren, managers, specialisten, medewerkers zijn normbesef en -gevoel kwijtgeraakt over wat nu een normale beloning is voor een prestatie. De graaicultuur zette zich als een inktvlek uit. In deze zone houdt een ieder financieel gewin over. De dollartekens in de ogen van onze maatschappij leidt ons naar korte termijn successen waarin veel geld wordt verdiend (en verdeeld).

 

Het systeem van de geldcreatie en het opstuwen van vraag en bod is gebarsten. De graaicultuur is gefinancierd, want ook de financiële instellingen maken deel uit van het systeem. Na jaren van niet opletten zijn we nu wakker. Waarom verdient een eenvoudige meneer van het CBR 4 ton. Hoezo is er geen betere te krijgen, er is toch altijd een betere.

 

Het systeem is ongeëvenaard, geld creëren, opstuwen van vraag en aanbod, prijsopdrijving, stijgende winsten: allemaal gefinancierd. In deze groene geldgolf is het de kunst om te graaien in de grote geldhoeveelheid.

 

Het financiële systeem is gebarsten en we likken onze wonden.Bron: explosief.web-log.nl

Voeg toe aan: