Zoeken
 


Ex-premier Blair verdiende al 22 miljoen euro met lucratieve opdrachten

Laatste wijziging: zondag 21 maart 2010 om 18:10, 1276 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 21 maart 2010

Tony Blair ligt opnieuw onder vuur in Groot-Brittannië. Uit nieuwe informatie blijkt dat de ex-premier alles gedaan heeft wat in zijn macht lag om een lucratieve deal met een oliemaatschappij geheim te houden. Blair streek sinds zijn vertrek uit Dowing Street 10 in juni 2007, al 22 miljoen euro op.

Hij slaagde er twintig maanden lang in om het comité dat toeziet op de baantjes van voormalige ministers het zwijgen op te leggen maar nu is ook de maat voor Advisory Committee on Business Appointments vol. Het maakte zijn lucratieve deals bekend. Het nieuws over de samenwerking met de oliemaatschappij en de Koeweitse koninklijke familie brengt Blair opnieuw in opspraak.

Hij stuurde als premier troepen naar Irak en kwam zwaar onder vuur te liggen omdat de deelname aan de oorlog gebaseerd was op valse motieven. Blair ging mee in het Amerikaanse verhaal van de massavernietigingswapens in Irak die een aanval rechtvaardigden maar die wapens werden nooit gevonden. De nieuwe informatie doet dan ook wenkbrauwen fronsen over het Kanaal. Het vermoeden wordt steeds groter dat Blair alleen uit eigenbelang handelde.

Bron / Lees verder: Hln.beVoeg toe aan: