Zoeken
 


Mysterieuze man onder Maya’s tempel van marteling

Laatste wijziging: maandag 15 maart 2010 om 19:47, 4460 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 15 maart 2010

Onderzoekers vonden eerder dit jaar onder de tempel van marteling de restanten van een man zonder hoofd. De eerste analyses zijn achter de rug, maar leveren een hoop vragen op. Wie was hij? En werd hij – zoals boven in de tempel op schilderingen te zien is – gemarteld en door de Maya’s geofferd?

De kamer waaronder de man begraven ligt – een deel van de tempel van marteling – werd in het jaar 790 gebouwd. In die tijd was de stad Bonampak – waar het graf deel van uitmaakt – met duizenden inwoners flink. Tegenwoordig is er weinig van over. Zelfs de meest prominente overblijfselen zijn overwoekerd.

Schilderingen
De tempel van marteling bestaat uit drie kamers die allemaal rijkelijk beschilderd zijn. In de eerste is op de schilderingen een rijke man te zien. In de tweede kamer – boven het lichaam van de man – is te zien hoe krijgsgevangen gemarteld werden. Hun vingers zijn gebroken, de nagels uitgetrokken en velen zijn onthoofd. In de derde kamer is te zien hoe de elite aan een aderlating deelneemt.

Bron / Lees verder op scientias.nlVoeg toe aan: