Zoeken
 


Privacy: Over de grens maakt iedereen zich wel zorgen

Laatste wijziging: dinsdag 9 maart 2010 om 16:55, 2104 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 9 maart 2010

Van Street View tot dataopslag. Onze oosterburen zijn wél regelmatig in rep en roer over privacyissues.

‘Google Street View is een schending van de privésfeer in miljoenvoud.Geen geheime dienst ter wereld zou zo ongegeneerd foto’s verzamelen.’ Woorden die je in Nederland verwacht van een linkse actievoerder. In Duitsland komen ze uit de mond van de minister van Consumentenbescherming Ilse Aigner en laten ze zien dat privacy zelfs in de hoogste regionen van de politiek leeft.

Een bodyscanner op het vliegveld? In no time staan er naakte Duitsers op het vliegveld Berlin-Tegel te protesteren tegen de Nacktscanner. Er wordt een wet ingevoerd zodat alle telefoon- en e-maildata zes maanden worden opgeslagen voor opsporingsdoeleinden? Ruim 34.000 Duitsers (inclusief de minister van Justitie) spannen samen een rechtszaak aan bij het Bundesverfassungsgericht. Dat Federale Constitutionele Hof oordeelde vorige week dat de dataopslag in strijd is met artikel 10 van de grondwet, waaronder privacy van telecommunicatie valt. Het hof vindt onduidelijk waarvoor de data gebruikt worden en de opslag onveilig. De wet is een zware inbreuk van een omvang die het juridische systeem niet eerder heeft gezien, stelt het vonnis.

Bron / Lees verder: Depers.nlVoeg toe aan: