Zoeken
 


Reis der Zielen: Case studies van het leven tussen levens

Laatste wijziging: vrijdag 5 maart 2010 om 15:49, 2610 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 5 maart 2010

Boekbespreking en een korte vergelijking met ‘A testimony of Light'

Door EB van Loon

Wat gebeurt er na de dood? Of vóórdat iemand geboren wordt? Michael Newton, een Amerikaanse psychotherapeut en hypnotherapeut, is zich in de loop van zijn werkende leven met deze vragen gaan bezighouden. Tijdens een zgn. ‘regressie', een therapievorm waarbij iemand onder hypnose bracht wordt en vragen gesteld krijgt over zijn of haar vorige leven, stuitte hij op een gebeurtenis die tussen twee levens in plaatsvond. In de tientallen jaren die daarop volgden, ging Newton de ervaringen van zo'n 7000 cliënten documenteren. Zijn boek ‘Reis der Zielen' doet hier verslag van aan de hand van meerdere casussen. Het verscheen in 1994 in het Engels, in New Age kringen is het nog steeds een beststeller.

Voor deze boekbespreking heb ik een aantal interessante extracten uit het boek gekozen. Om stil te staan bij wat opvalt in zijn beschrijvingen, zal ik het vervolgens kort vergelijken met ‘A testimony of Light', een ander boek dat over hetzelfde onderwerp gaat.

Bron / Lees verder op zachariel.nl

 Voeg toe aan: