Zoeken
 


Wat kan mogelijk de grootste bedreiging voor je gezondheid zijn?

Laatste wijziging: zondag 28 februari 2010 om 17:13, 2830 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 28 februari 2010

De Britse regering probeert zich te ontdoen van ongewenst varkensgriepvaccin ter waarde van een miljard pond omdat de "dodelijke" H1N1 epidemie nooit werkelijkheid is geworden. Grote farmaceutische bedrijven hebben de World Health Organization (WHO) geprest om te waarschuwen dat varkensgriep “pandemie” wereldwijd tientallen miljoenen zou kunnen doden.

Maar nog schokkender is het feit dat de schandalige verspilling van publiek geld, en de wilde overreactie waartoe het heeft geleid, beide volledig voorspelbaar waren. Het is al lang duidelijk dat de regeringen over de hele wereld, geleid door de WHO, in de greep waren van een hysterische paniek over varkensgriep.

Aan het begin van de paniek bracht het BBC programma Today een WHO “expert” in om te voorspellen dat 40 procent van de Britten varkensgriep zouden krijgen en ook een andere niet nader genoemde “deskundige” citerend die voorspelde dat tot 1,2 miljoen zou kunnen sterven.

Maar acht maanden later werd door wetenschappers gemeld dat varkensgriep slechts een tiende zo virulent is als gewone griep, en slechts een honderdste zo virulent als de Spaanse griep aan het einde van de Tweede Wereldoorlog I.

Met andere woorden, varkensgriep net als de vogelgriep, waarvan een hoge WHO ambtenaar in 2005 zei dat het wereldwijd 150 miljoen mensen zou doden (het werkelijke dodental bleek nauwelijks 200 te zijn) bleek voorspelbaar nog een ander voorbeeld van die al te vertrouwde en zeer gevaarlijke ziekte van onze tijd te zijn, “het angst aanjagen fenomeen".

Deze bangmakerij volgt consequent een herkenbaar patroon.

Ze beginnen onveranderlijk met een aantal misinterpretaties van de wetenschappelijke gegevens, die vervolgens worden opgepikt en opgeblazen tot een of andere grote bedreiging voor de menselijke gezondheid of welzijn. Maar het omslagpunt van iedere angst, het moment waarop het tot ernstige schade begint te leiden, is als politici en overheden erbij betrokken raken, het op grote schaal voor waar aannemen van de overdreven dreiging en reageren met een stortvloed aan maatregelen die uiteindelijk miljarden kost.



Bron: zaplog.nl

Voeg toe aan: