Zoeken
 


Is fort Rathnadrinna een sportarena uit de bronstijd?

Laatste wijziging: donderdag 25 februari 2010 om 19:15, 3140 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 25 februari 2010

Een mysterieus cirkelvormig fort in het Ierse Tipperary houdt de gemoederen bezig. Omwonenden zien het als heilig en volgens archeologen is het een gebouw met enorme potentie als het gaat om nieuwe ontdekkingen. Een onderzoek toont aan dat het fort nooit bewoond is geweest en wellicht in de bronstijd een sportarena was.Archeologen zijn al lang benieuwd naar de herkomst van het mysterieuze fort. Het grote en opmerkelijke oriëntatiepunt wordt door nabije bewoners als heilig gezien. Veel mensen op het platteland zijn er nog steeds van overtuigd dat het niet verstandig is om het fort binnen te stappen of er bomen of vegetatie weg te kappen.

Men nam altijd aan dat het fort – met de naam Rathnadrinna – een met greppels omringde boerderij was. Dat kwam zo’n 1200 jaar geleden namelijk wel vaker voor in Ierland. Maar deze boerderijen hadden meestal maar één greppel. En het fort heeft er drie.

Bron / Lees verder op scientias.nlVoeg toe aan: