Zoeken
 


Opgravingen laten leven voor en na Toba zien

Laatste wijziging: dinsdag 23 februari 2010 om 15:33, 3813 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 23 februari 2010

In het zuiden en noorden van India hebben archeologische opgravingen wel tot heel bijzondere vondsten geleid. Zo is uit de vondsten af te leiden hoe de mensen hier 74.000 jaar geleden vóór en na de uitbarsting van de supervulkaan Toba leefden. Het is een waardevolle ontdekking, omdat lang werd gedacht dat slechts weinigen de ramp overleefden.

Het internationale team van onderzoekers heeft onder het as Pompeii-achtige taferelen aangetroffen. “Dit suggereert dat menselijke volken al meer dan 74.000 jaar geleden in India aanwezig waren en dat is 15.000 jaar eerder dan we dachten,” vertelt onderzoeker Michael Petraglia. Zijn team heeft geconcludeerd dat vele mensen de vulkaanuitbarsting hebben overleefd.

Gereedschap
De archeologen hebben in India diverse stenen gereedschappen gevonden en concluderen dat de mensen die hier zo’n 74.000 jaar geleden leefden homo sapiens waren. Er zijn namelijk sterke overeenkomsten tussen de gereedschappen van de moderne mens in Afrika en die van de Indische mensen.

Bron / Lees verder op scientias.nlVoeg toe aan: