Zoeken
 


Vlaamse scholen gaan meisjes inenten tegen baarmoederhalskanker

Laatste wijziging: zaterdag 20 februari 2010 om 19:19, 1753 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 20 februari 2010

De Vlaamse overheid gaat de 12-jarige meisjes op school gratis laten inenten tegen baarmoederhalskanker. Vandaag krijgt maar een kwart van hen het vaccin, via de huisarts. Dat is dit weekend op het Vaccinatiesymposium in Antwerpen bekendgemaakt, berichten de Concentra-kranten.

Omslachtig systeem
De overheid betaalt vandaag al gedeeltelijk de inenting terug van alle meisjes tussen 12 en 18 jaar tegen het humaan papillomavirus. Dit virus kan baarmoederhalskanker veroorzaken. Het systeem is omslachtig en verloopt via de huisarts. Uit cijfers van de Vlaamse administratie blijkt dat zo slechts een kwart van de 12-jarigen ingeënt worden.
 
September van start

"Een vaccinatie via de scholen kan tot 90 procent van die leeftijdsgroep bereiken", zegt professor vaccinologie Pierre Van Damme van de Antwerpse universiteit. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen laat nu een aanbestedingsdossier opstellen, om in september van start te gaan. (belga/odbs)



Bron: hln.be

Voeg toe aan: