Zoeken
 


Acteur: Security Heathrow deelt mijn naaktfoto's uit

Laatste wijziging: zaterdag 20 februari 2010 om 19:02, 4623 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 20 februari 2010

Shah Rukh Khan beweert dat een veiligheidsagent van de Londense luchthaven Heathrow zijn naaktfoto's van de bodyscanner heeft uitgeprint en onder zijn collega's heeft uitgedeeld.

Nochtans werd bij het ingebruikname van de scanners gegarandeerd dat de naaktbeelden nooit zouden geprint worden.

"Heb ze dan maar gesigneerd"
"Ik was onlangs in Londen, waar ze nieuwe bodyscans in de luchthaven hebben. Je moet dat zien. Je wordt er beschaamd van. Tenminste als je niet goed voorzien bent. Je wandelt door dat ding en de security ziet je naakte lijf. Daarna zag ik meisjes die prints van mijn lijf hadden.

Ik dacht dat het formulieren waren die ik moest invullen. 'Geef maar', zei ik. Toen ik zag dat het om mijn foto's ging, heb ik ze voor die juffrouwen maar gesigneerd".

De nieuwe bodyscans werden op Heathrow geïnstalleerd na de verijdelde aanslag op een vliegtuig op weg naar Detroit vorige Kerst.

Op de bodyscan 'zie je niks'

 

"Kan ik het duidelijker zeggen? Je ziet niks! Je ziet wat je moet zien, maar niet meer dan dat.'' Minister Camiel Eurlings (Verkeer) wist de Tweede kamer dinsdag gerust te stellen over de privacy-aspecten van de bodyscanners die op Schiphol moeten komen.

Tot zijn groot verdriet, overigens. ,,Het is toch ziek, ziek in hoofdletters, dat je om een paar doodzieke geesten zo bezig moet zijn'', verzuchtte de bewindsman.

Er is nog steeds geen Europees standpunt over de scanners, maar Eurlings hoopt overminderd dat het een 'overal in Europa te hanteren instrument wordt'.

Absolute zekerheid over het effect kon hij desgevraagd niet geven. ,,Laten we hopen van wel'', zei Eurlings op de vraag of de Nigeriaan die het voorzien had op een vlucht naar Detroit er op Schiphol uit zou zijn gepikt door een bodyscanner. ,,Maar als we het er hiermee niet uithalen, dan zou ik niet weten waarmee dan wel.''

Originel bron:  depers.nl / hln.be

 Bron: endtimes

Voeg toe aan: