Zoeken
 


Nederland is Balkenende zat

Laatste wijziging: vrijdag 19 februari 2010 om 20:11, 3987 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 19 februari 2010

DEN HAAG - Driekwart van de Nederlanders (76 procent) heeft weinig tot geen vertrouwen in het kabinet, dat worstelt met een Afghanistanbesluit.

Slechts 24 procent ziet het kabinet nog zitten, blijkt uit een onderzoek onder 28.000 mensen door het tv-programma EenVandaag. Ook het vertrouwen in premier Jan Peter Balkenende is lager dan ooit: 26 procent.

Volgende week maandag is het precies drie jaar geleden dat het kabinet is aangetreden. In december 2008, vlak na het uitbreken van de kredietcrisis, was het vertrouwen in Balkenende IV het hoogst: 37 procent.

In de regeringsploeg doet PvdA-vicepremier en minister van Financiën Wouter Bos betere zaken dan de premier. Hij geniet het vertrouwen van 39 procent van de Nederlanders. Bos is onder de ondervraagden ook de favoriete minister, met een score van 13 procent. De ministers Ronald Plasterk (Onderwijs, PvdA) en Camiel Eurlings (CDA,Verkeer) eindigen als tweede en derde.

Bron / Lees verder: Ad.nl



Voeg toe aan: