Zoeken
 


Bush bereidt Obama voor op internationale crisis na inauguratie

Laatste wijziging: woensdag 17 december 2008 om 16:38, 2032 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 17 december 2008

De afzwaaiende regering van president George Bush gaat Barack Obama en zijn team op de hoogte stellen van meer dan een dozijn ontwikkelde rampenscenario's, voor het geval dat de nieuwe president pal na zijn inauguratie op 20 januari te maken krijgt met een grote internationale crisis.

'Dit is zeer ongebruikelijk,' verklaarde Roger Cressey, een voormalige contra-terrorisme expert van het Witte Huis. Bij de overgang van de regering Clinton naar de regering Bush is iets vergelijkbaars volgens hem nooit gebeurd. 'Maar nu hebben we de oorlogen in Irak en Afghanistan, en een felle oorlog tegen Al Qaeda.'
De diverse rampenscenario's omvatten onder andere een kernexplosie veroorzaakt door Noord Korea, een cyberaanval op de Amerikaanse computersystemen, een nieuwe grote terreuraanslag in de VS of op Amerikaanse belangen elders in de wereld, en bijvoorbeeld een oorlog in het Midden Oosten.

De toekomstige vice-president Joe Biden heeft al enige tijd geleden in een inmiddels berucht geworden toespraak gezegd dat hij er zeker van was dat Obama in de eerste maanden van zijn presidentsschap 'getest' zou worden, en er een grote internationale crisis zou komen. De huidige vice-president Dick Cheney verklaarde zelfs dat deze crisis al enige dagen na Obama's inauguratie zou gaan optreden.

De zekerheid waarmee diverse bekende politici spreken over deze aanstaande crisis, heeft al vele wenkbrauwen doen fronsen. Het feit dat Bush Obama er nu speciaal op gaat voorbereiden is opnieuw een duidelijk signaal dat bepaalde overheden klaarblijkelijk ergens van op de hoogte zijn, van komende gebeurtenissen, die schijnbaar (nog) niet bekend kunnen of mogen worden gemaakt aan het grote publiek.
 
Xander


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: