Zoeken
 


Evil Bernays, de elite, koopziekte en mindcontrol

Laatste wijziging: dinsdag 9 februari 2010 om 09:07, 4006 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 9 februari 2010

Zo’n eeuw geleden ontdekte Sigmund Freud dat de wereld beheerst werd door de onbewuste primitieve agressieve driften van het mensbeest, die ten koste van alles beheerst moesten worden. Neef Edward Bernays maakte dankbaar gebruik van oncle Siggy’s (Freud's) ideeën om de massa te manipuleren, flink koopziek te maken en uiteraard om er zelf nog rijker van te worden.

Vroeger was het 'not done' om over je gevoelens te praten. Mede door toedoen van Freud werd dit taboe doorbroken en psychotherapie werd booming business. Niet alleen om mensen te 'helpen' maar vooral om erachter te komen wat ze bezielden en hoe ze te sturen waren.

Oorspronkelijk was Bernays aangesteld bij het 'Commite of Public Information' om het WO-I gebeuren te promoten bij de pers. President Wilson had te kennen gegeven oude machtsverhoudingen te boykotten en democratie naar Europa te willen brengen. Bernays was zo ongelofelijk goed in zijn promoten dat hij in 1926 met de persident naar de Vredesconferentie in Parijs mee mocht. De slogan luidde:

"TO MAKE THE WORLD SAFER ON DEMOCRATIE".


Tot stomme verbazing van Bernays werd president Wilson massaal als een held ontvangen. Bernays vroeg zich af of het volk ook in vredestijd zo gehersenspoeld kon worden.
Eenmaal terug veranderde Bernays de besmette term 'Propaganda' in de door hemzelf uitgevonden term 'Public Relations' (PR) en vestigde zich in een klein kantoortje als 'Public Relations Councilman'. De 'General Introduction to Psychoanalysis' die hij van 'oncle Siggy' in ruil voor een doos sigaren had gekregen, kwam hierbij uitstekend van pas.

In opdracht van George Hill, de President van American Tobacco lukte het Barnays om met hulp van de beroemde psychoanalist Dr Brille, vrouwen tegen het heersende taboe in, in het openbaar aan het roken te krijgen.

Bron / Kijk en lees meer: Zaplog.nlVoeg toe aan: