Zoeken
 


De parelduiker over de zin van het leven

Laatste wijziging: vrijdag 5 februari 2010 om 22:46, 2305 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 5 februari 2010

Wat is werkelijk belangrijk in ons leven?, welke zaken zullen we nog steeds koesteren vlak voor onze dood? Steeds meer ben ik gaan zien dat we het leven enkel hoeven te be-leven. We komen in het leven met een lege schatkist, en tijdens het leven vullen we die schatkist met onze pareltjes van belevenissen.

Alles wat we bezitten in het leven is slechts tijdelijk, uiteindelijk blijkt aan het einde van ons leven dat alles te leen was en weer terug gegeven wordt. We verlaten deze aarde zonder bezittingen, of zoals vaak gezegd “het doodshemd heeft geen zakken”… maar er is wel degelijk iets wat we mee kunnen nemen, namelijk onze belevenissen. Dat is hetgeen ons niet afgenomen kan worden, deze zijn niet alleen in ons geheugen, maar naar mijn mening tevens opgeslagen in onze zielsstructuur.

Als ik vervolgens naar het leven kijk en de belevenissen die ik verzameld heb dan besef ik hoeveel pareltjes reeds in mijn kistje zitten. Het zijn niet de zaken zoals een mooi huis, rijkdom, verre reizen, of spannende gebeurtenissen, in mijn kistje zitten eigenlijk hele kleine dingen, zoals: samen met een vriendin op een bankje in een rozentuin, een prachtig uitzicht op de oceaan, schitteringen in het water door de ondergaande zon, de oude man in de straat waar ik mijn fantasie verhalen aan vertelde, of knus bij een kachel met mijn zielsvriendje.

De mooiste parels vind ik de parels die je deelt met anderen, de parels die je samen met iemand anders vindt, en in dat moment samen kan delen. Samen oplettend en verrast wanneer een dergelijk prachtig pareltje zich aandient.

Ik ben steeds meer gericht op het verzamelen van dergelijke pareltjes, ze zijn zo makkelijk te vinden, als je er open voor staat. Niet meer gericht op de verworvenheden in de toekomst, maar ontvankelijk voor de parels van het heden. Ik word steeds meer een volleerd parelduiker, een niet altijd even makkelijk beroep, soms moet je heel diep duiken, en lang je adem inhouden, voor die ene prachtige parel van belevenis.

Voor jullie wens ik toe dat ook jullie heel veel mooie levensparels mogen verzamelen en dat jullie aan het einde van je leven een rijkelijk gevulde schatkist hebben.Bron: droomvrienden

Voeg toe aan: