Zoeken
 


Eenvoudige lessen in geluk

Laatste wijziging: zaterdag 30 januari 2010 om 19:48, 1981 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 30 januari 2010

Gelukkig zijn is makkelijker dan je denkt. Wij geven je enkele eenvoudige lessen in geluk voor het dagelijks leven.

Ontstressen is goed voor je hart!

Er is niets mis met een gezonde dosis ambitie. Maar wie de lat voor zichzelf steeds hoger legt, staat ook vaker onder hoge stress. En dan liggen gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk en hartklachten op de loer. We leven in een wereld waarin succes en prestaties hoog worden ingeschat. Daarom doen we vaak iets omdat de buren het ook doen. We kopen iets omdat vrienden het ook hebben. Laat je echter niet verblinden door uiterlijkheden en status. Wie op het eerste zicht meer heeft dan jij, is niet per definitie gelukkiger.

Volmaaktheid bestaat niet
Besef dat je al waardevol bént, en dat je dat niet steeds (tegenover jezelf) hoeft te bewijzen. Wees ook niet te streng voor anderen. Zij hebben net als jij tekortkomingen en gebreken. Zijn er dingen die je minder leuk vindt aan anderen? Zoek dan naar een manier om daarmee om te gaan. Of maak goede afspraken. Zo vermijd je een hoop stress.

Jij bent niet de navel van de wereld
Natuurlijk wil je jezelf maximaal ontplooien. Overdrijf echter niet: je kunt het leven nu eenmaal niet volledig naar je hand zetten. Kijk eens naar jezelf alsof je op een andere planeet staat. Dan zie je hoe relatief alles eigenlijk is. Humor helpt om jezelf niet al te serieus te nemen.

Accepteer het leven
Soms is het nodig om dingen te veranderen. Ben je diep ongelukkig in je huidige baan? Dan is het misschien tijd om een nieuwe uitdaging te zoeken. Maar vele zaken kan je niet veranderen. Dat hoeft ook niet. Het leven is niet iedere dag een feest. Onvrede, narigheid en verdriet horen soms bij het bestaan. Ze zorgen ervoor dat je de mooie momenten des te meer waardeert.

Focus op het hier en nu
Richt je aandacht op het hier en nu. Focus op wat er ís. Zo laat je je minder snel overspoelen door de gebeurtenissen en door je emoties. Yoga, meditatie en aandachttraining kunnen je helpen om de realiteit beter te zien.

Wees blij met je keuzes
Wees niet bang om knopen door te hakken. Maak keuzes en sta achter de beslissingen die je hebt genomen. Kiezen is verliezen, dat klopt. Focus echter op je winst en niet op je verlies. Tot slot nog een concrete tip: noteer iedere avond vijf positieve dingen die je die dag zijn overkomen. Wedden dat je tevreden de dag afsluit?Bron: happynews

Voeg toe aan: