Zoeken
 


Boodschappen naar de ruimte kunnen aliens schofferen

Laatste wijziging: vrijdag 29 januari 2010 om 22:08, 2928 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 29 januari 2010

Experten waarschuwen dat de boodschappen die wij de ruimte instralen bij mogelijk bestaande aliens weleens in het verkeerde keelgat kunnen schieten.

Het goedbedoelde doorstralen door de NASA van de Beatlessong 'Across the Universe' in 2008 zal wel geen kwaad bloed zetten, maar er werden ook een boel andere boodschappen richting aliens gestuurd, met minder vredelievende ondertoon. Onder meer foto's van genitaliën en smeekbedes om geld. Daardoor zouden eventuele ruimtewezens zich bedreigd kunnen voelen, luidt het in ruimtekennerskringen.

Voorzichtigheid geboden
Malcolm Fridlund, astrofysicus bij de ESA, maant dan ook aan tot voorzichtigheid. "Ik lig niet wakker van galactische opperheren of zoiets, maar als we niks weten van daarboven, dan moeten we toch een beetje voorzichtig zijn. We zouden toch eerst meer kennis moeten verzamelen over het sterrenstelsel."  Dat werd ook al gesteld eerder deze week tijdens de congres over buitenaards leven in de Royal Society in Londen.

Bron / Lees verder op Hln.beVoeg toe aan: