Zoeken
 


Blijf niet bij elkaar voor de kinderen

Laatste wijziging: donderdag 28 januari 2010 om 13:59, 3260 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 28 januari 2010

Kinderen van ruziënde ouders die bij elkaar blijven voor hun gezin zijn ongelukkiger dan kinderen van gescheiden ouders of kinderen die met een stiefouder leven.

Dit schrijft de Britse krant The Independent naar aanleiding van een onderzoek.

Het onderzoek is gehouden onder 7.000 basisschoolkinderen en wees uit dat 490 van de kinderen ongelukkig zijn. In Groot-Brittannië zijn dat ongeveer twee kinderen per klas.

Scheiding
Familieconflicten hebben een veel grotere impact op het geluk van kinderen dan bijvoorbeeld leven met een stiefvader of alleen maar één van de ouders. Vlak na een scheiding zijn de kinderen het ongelukkigst.

Opmerkelijk genoeg kunnen kinderen binnen een jaar na de scheiding weer net zo gelukkig zijn als kinderen die nooit met dit soort familieproblemen te maken hebben gehad.

Uiterlijk
Een ander opmerkelijk punt in de studie was het uiterlijk. Vooral meisjes zijn ongelukkig of onzeker over hun uiterlijk.

Daarnaast zijn niet-westerse kinderen beduidend gelukkiger met hun uiterlijk dan autochtone Britse kinderen.Bron: elsevier.nl

Voeg toe aan: